Publicitat
Economia · 19 de Setembre de 2012. 20:10h.

Ni Cercle ni Foment ni Círculo

Mas només aconsegueix el suport de la Cambra i de Pimec al pacte fiscal

Ni Cercle ni Foment ni Círculo

Mas, amb Piqué, en una foto d'arxiu

Els presidents de la Cambra de Comerç de Barcelona i Pimec, Miquel Valls i Josep González, han presentat una declaració conjunta el dia abans de la reunió de Mariano Rajoy i Artur Mas per tractar el pacte fiscal.

Aquestes dues entitats han reclamat que de l'"esmentada reunió resulti un compromís clar i inequívoc en relació amb l'obertura d'un procés de diàleg que esperen que, en un marc de mútua col·laboració, culmini en un nou Pacte Fiscal entre Catalunya i l'Estat, en la línia de la Declaració aprovada pel Parlament de Catalunya el proppassat 25 de juliol".

La declaració només està signada per la Cambra i Pimec. No hi figuren ni Foment ni el Cercle d'Economia ni el Círculo Ecuestre. Aquest dimarts, Mas va fer, precisament, una conferència al Cercle, presidit per Josep Piqué.

El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, per la seva banda, va declarar aquesta setmana que el finançament de Catalunya "aquests últims quinze o vint anys no ha estat adequat, ha estat negatiu". "Jo crec que des de l'Estat espanyol es reconeix que Catalunya ha estat infravalorada en la seva capacitat de poder recuperar l'aportació impositiva que fa. Una altra cosa és que ho vulgui solucionar...", va afegir.

Fonts oficials del Círculo Ecuestre han volgut aclarir que l'entitat "tal com ha vingut fent històricament i com queda recollit en l'article 1 dels seus estatuts, no s'identifica amb ideologies polítiques ni religioses, de manera que no emet opinions, ni s'adhereix o subscriu declaracions en qualsevol d'aquests sentits".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#24 Francesc, Barcelona, 21/09/2012 - 02:34

El PSC, C's, PP, els Godó, El Círculo i Foment quedaran superats per la realitat. Tots ells perdran influència i tindrem unes elits realment nostrades, cultes, nacionalment desacomplexades i amb real sentit de país. Ja va essent hora!

#23 xavi, Vilafranca, 20/09/2012 - 13:28

Els empresaris que se sentin representats per aquets grups de presio, val mes que es començin a posar les piles si no es volen veure superats pels aconteixements, es pensen que estem al segle XIX, avui devant el poble no son concienst que no pinten res.

#22 Decart, L'Escala, 20/09/2012 - 12:11

Els empresaris s'han de dedicar a crear empreses i a guanyar diners, si veuen que la cosa va endevant, ja s'hi afegiràn, si una cosa tenen els bóns empresaris, es que saben vèure les oportunitats, i a la Catalunya llíure de demà, d'oportunitats n'hi haurà.

#21 Gironí, Girona, 20/09/2012 - 10:44

Està ben clar. Només li donen suport els que depenen de les subvencions, un exemple de la xarxa clientelar que s'ha muntat a Catalunyai i que tant de mal ens fa com a país. El mateix passa amb Omnium. Viu de les subvencions de la Generalitat.

#20 bury, barcelona, 20/09/2012 - 10:30

Arribarà un moment crucial en que aquestes grans empreses, i grups econòmics, hauran de triar, entre Catalunya i Espanya. Per que la decisió de la secessió, a la fi, és del poble. Quin país triaran aquestes grans empreses? La Caixa per exemple, Una Espanya sense motor? O Catalunya? El Motor?

#20.1 Alfonson Julià, Madrid, 20/09/2012 - 12:53

hace mucho que cataluña no es motor de nada

#20.2 luis, madrid, 20/09/2012 - 13:23

Cataluña hace tiempo que no es motor de nada. por algo será. Un déficit fiscal mantenido durante muchos años no lo soporta ni la mejor empresa. España ha perdido pistón ahogando Catalunya para que vivan algo mejor algunos en detrimento de la mayoria de los españoles.