Publicitat
Economia · 1 d'Abril de 2011. 09:20h.

New York Times compara Catalunya amb Portugal

Informen del dèficit català "tot i haver estat una de les regions més riques d'Espanya"

New York Times compara Catalunya amb Portugal

Capçelera de l'article

New York Times ha publicat un article en el qual parla sobre la crisi econòmica de Catalunya i compara la seva economia a la de Portugal, a punt de ser intervinguda per la UE. El diari explica que "Catalunya s'enfronta a un dèficit de finançament", tot i "haver estat tradicionalment una de les regions més riques i industrialitzades d'Espanya".

L'article recull declaracions del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i explica les seves intencions de retallar la despesa pública un 10%. El membre de l'Executiu de Mas es queixa que el tripartit no comencés amb les retallades dos anys enrere, com hauria fet "qualsevol persona sensata".

NYT explica que "amb una economia de la mida de Portugal, els comptes de Catalunya són el 16 per cent de la població espanyola, el 19 per cent del producte intern brut del país i 27 per cent de les seves exportacions", diu el diari. Igualment s'informa del préstec d'emergència concedit a Spanair.

Finalment, també es recull l'opinió de molts opinadors catalans segons la qual un dels principals motius d'aquesta crisi ha estat el sistema de finançament espanyol, que obliga a Catalunya a ser solidària amb les comunitats més pobres.

El Col·lectiu Emma, ​​que recull l'article, diu "prou a l'espoli. I sabem, com cada vegada sap més gent, que només hi ha una manera d'acabar amb l'espoli: la llibertat".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Fran, Llinars, 03/04/2011 - 10:22

Estic desitjant q els pancas s´independitzin ja,estic fart d les mateixes cançons i cares d sempre.Podrien colonitzar novament Cerdenya o aprofitant l´avinantesa marxar a Libia i col-lar-se al seu govern,total,ja son mig moros.

#25 Francesc, Barceona, 02/04/2011 - 22:57

E-clan, et desafio que endeguis una consulta d'autodeterminació com Barcelona Decideix i les altres cinc-centes que s'han fet al país. No sé qui és més pelacanyes i arreplegat....

#24 Francesc, Barcelona, 02/04/2011 - 22:55

Jik, la mare de totes les subvencions és la que rep mitja Espanya, que s'ha acostumat a viure a costa dls diners dels altres, mentre que aquests altres s'estan empobrint... Al final encara hi haurà una explosió social aquí. Cal que ens adonem de la magnitud del problema.

#23 Francesc, Barcelona, 02/04/2011 - 22:51

Realment, tenim un problema escandalós a Catalunya. I és la premsa de masses: la Vanguarda i el Periódico, diaris molt lligats al lobby espanyolista d'esquerres i de dretes del nostre país. per què no se'n fan ressò de l que diu la premsa estrangera d'aquesta realitat que patim? Vergonya!

#22 ANTON, san jose, 02/04/2011 - 17:22

Jo avans era un desgrasiat almerienc espanyol, ara soc un catala com cualsevol altra, millor encara, udio Espanya amb totes mes forces i friso per veure Catalunya lliure i sense xarnegos.