Publicitat
Economia · 21 de Febrer de 2011. 21:41h.

Neix el 'lobby' més potent

17 grans companyies creen el Consell Empresarial per a la Competitivitat

Neix el 'lobby' més potent

El president de Telefónica, César Alierta, presideix el Consell Empresarial per a la Competitivitat

Un total de 17 grans corporacions empresarials espanyoles s'han constituït aquest dilluns en un lobby per aportar idees que impulsin la competitivitat i el creixement de l'economia espanyola i millorin la seva imatge i credibilitat internacional, segons ha indicat el seu president, César Alierta, en la presentació d'aquesta institució. El director serà Fernando Casado, expresident de CatalunyaCaixa i exdirector general de l'Institut de l'Empresa Familiar.

El Consell Empresarial per a la Competitivitat està format pels presidents de Telefónica, El Corte Inglés, Mango, Grupo Barceló, Banco Santander, Repsol, Acciona, la Caixa, BBVA, Inditex, Grupo Planeta, Mapfre, ACS, Ferrovial, Havas Media  Group, Mercadona i Iberdrola, a més de l' Institut de l'Empresa Familiar.

Segons ha afirmat Alierta, la idea de crear aquest fòrum, que tindrà caràcter “permanent”, va sorgir arran de la trobada que van mantenir a finals de novembre els màxims responsables de 37 empreses espanyoles amb el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

El president de Telefónica ha negat que la intenció del Consell sigui “suplantar cap institució”, com la CEOE, ja que “estem en el camp de les idees” i “no veiem cap interferència ” amb la patronal dels empresaris, que “té una altra feina”.

A la primera reunió hi han assistit Emilio Botín, Francisco González, Isidre Fainé, Florentino Pérez, Rafael del Pino, Ignacio Sánchez Galán, Antoni Brufau, Isidoro Álvarez, José Manuel Entrecanales, Isak Andic, Simón Pedro Barceló, Pablo Illa, José Manuel Lara, José Manuel Martínez, Leopoldo Rodés i Juan Roig, a més de Alierta i Casado.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat