Publicitat
Economia · 15 de Juny de 2011. 22:45h.

Neix Catalunya Banc

El consell de CatalunyaCaixa aprova la segregació de l'activitat financera a la nova entitat

Neix Catalunya Banc

Manel Rosell (esquerra), president de CatalunyaCaixa, i Adolf Todó, director general

El consell d'administració de CatalunyaCaixa ha aprovat per unanimitat el projecte de segregació de l'activitat financera a favor del nou banc que crearà l'entitat, Catalunya Banc. Així, la caixa ha finalitzat el seu procés de fusió abans d'afrontar el pla de recapitalització.

L'assemblea general que tindrà lloc el 28 de juliol aprovarà el projecte de segregació de l'activitat bancària. D'aquesta manera, amb l'aprovació per l'assemblea el traspàs definitiu de l'activitat bancària al nou banc es faria durant el mes de setembre.

CatalunyaCaixa realitzarà el procés de recapitalització de l'entitat, de manera que es pugui donar entrada al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) i a inversors privats. El full de ruta seguit per l'entitat permetrà accedir a uns nivells de capital principal per sobre del 10%.

Els càrrecs del consell d'administració del banc han estat assumits, de manera provisional, pels membres de la comissió executiva de CatalunyaCaixa, i aquesta actua com accionista única. El nou grup bancari continuarà operant amb la marca comercial de CatalunyaCaixa.

Segons dades de l'entitat, s'ha aconseguit una contenció de la morositat, la qual era del 5,70 al març del 2011; una millora de la solvència fruit de l'activitat comercial i de la venda d'actius no estratègics -millora interanual de 0,82 punts fins a assolir un core capital del 6,91%-; el creixement en recursos amb prop de 2.000 milions en recursos invertibles, i la captació de 177.000 clients nous.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Xavier, Barcelona, 15/06/2011 - 22:52

I ja poden tornar a canviar tots els rètols, np ?

#1.1 valenti, girona, 11/09/2011 - 11:21

els retols no canviaràn. El nom comercial seguirà siguent CatalunyaCaixa. Informa't una mica abans de criticar.