Publicitat
Economia · 5 de Febrer de 2020. 21:32h.

Naturgy torna als beneficis

Guanya 1.400 milions el 2019 després de perdre 2.800 el 2018

Naturgy torna als beneficis

Francisco Reynés, president executiu de Naturgy (foto: Naturgy)

Naturgy, l'antiga Gas Natural, ha presentat els seus resultats corresponents al 2019, amb un benefici de 1.401 milions d'euros, davant de les pèrdues de 2.822 milions registrades el 2018 com a conseqüència de l'àmplia depreciació d'actius de generació d'electricitat, que va realitzar durant aquest exercici per actualitzar el seu balanç. Si no es té en compte aquest ajustament comptable del 2018, Naturgy hauria guanyat 1.432 milions, un 15% més.

La companyia, el president executiu de la qual és Francisco Reynés, ha destacat que el seu benefici brut d'explotació (ebitda) va créixer un 13,5% el 2019, fins als 4.562 milions d'euros, per la reducció del seu perfil de risc i pel seu pla de eficiències, que ja ha suposat uns estalvis acumulats de costos de 380 milions d'euros a l'any.

Ara, l'empresa està esperant conèixer la retallada que plantejarà la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a la retribució regulada de gas natural, una decisió que ja ha provocat la suspensió temporal de la feina de 300 empleats de la seva filial Nedgia, i la paralització, també temporal, de les inversions a noves xarxes de gas a Espanya. Reynés ha advertit que el grup "adaptarà el seu nivell d'inversió" a la retribució que rebi. Així mateix, ha assegurat que, en funció d'això, "haurem de dimensionar la plantilla que correspongui".

Pel que fa a possibles compres o adquisicions, Reynés ha afirmat que no tenen "obsessió per cap operació corporativa, ni de fusió ni d'adquisició", encara que "farà el que toqui en cada moment" i no serà "per a res" passiva "esperant que vingui un altre" que els digui el que han de fer. Així, dins del "ball de fusions" de energètiques que es pogués produir a Europa, es veuen "ballant, i simplement ballant", afirmant que es compta amb un pla ferm per a diversos anys.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat