Publicitat
Economia · 24 de Juliol de 2019. 20:45h.

Naturgy surt de pèrdues

Reynés critica el marc retributiu de les xarxes de gas

Naturgy surt de pèrdues

El president de Naturgy, Francisco Reynés, durant un acte de la companyia gasista

Naturgy, la antiga Gas Natural, va guanyar 692 milions d'euros  (benefici net ordinari) durant el primer semestre de l'any, enfront de les pèrdues de 3.281 milions registrades el mateix període del 2018, derivades de l'actualització dels preus dels actius de generació d'electricitat que va realitzar la multinacional l'any passat. És a dir, el benefici ha augmentat un 30%. Aquestes dades es van difondre durant la presentació de resultats de la companyia, realitzada aquest dimecres.

Així mateix, Naturgy va facturar 11.639 milions, un 4,4% menys, pels menors preus de l'energia i els menors volums venuts al negoci liberalitzat i una climatologia suau, tot i que el negoci d'infraestructures va continuar amb el seu desenvolupament positiu i va compensar la debilitat d'altres activitats, com a la distribució a Espanya.

El grup que presideix Francisco Reynés continua centrat a la simplificació dels negocis i l'estructura organitzativa i de gestió de la multinacional, i ha anunciat que el 2019 espera aconseguir estalvis de costos per valor de 150 milions, enfront dels 100 milions calculats inicialment. La multinacional ha destacat que ha conclòs el primer aniversari del pla estratègic 2018-2022 complint amb els seus compromisos.

D'altra banda el marc retributiu, amb retallades a les retribucions de les xarxes d'electricitat i gas, que ha proposat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) podria acabar als tribunals. El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha confirmat aquest dimecres que la companyia estudia la possibilitat d'emprendre accions judicials en defensa dels interessos de l'empresa i dels seus accionistes.

Reynes ha dit que la CNMC ha realitzat un "diagnòstic erroni" del mercat gasístic espanyol; que la remuneració plantejada per a la base d'actius és insuficient, i que aquesta proposta obliga a realitzar inversions no rendibles. A més, al seu parer, el període de transició cap a la nova regulació "és insuficient", i es produeix una falta de visibilitat després de la fi del període regulador de sis anys, que acaba el 2026.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat