Publicitat
Economia · 30 d'Octubre de 2019. 20:56h.

Naturgy remunta les pèrdues del 2018

Guanya 900 milions d'euros fins al setembre

Naturgy remunta les pèrdues del 2018

El president de Naturgy, Francisco Reynés, durant un acte de la companyia gasista

Naturgy, l'antiga Gas Natural, va obtenir un benefici net de 901 milions d'euros als nou primers mesos de l'any, després de les pèrdues de 3.040 milions d'euros que va registrar durant el mateix període de l'exercici passat, com a resultat del deteriorament de gairebé 4.900 milions per la depreciació que va dur a terme dels seus actius, especialment els de generació a Espanya.

Excloent els elements no recurrents, el benefici net ordinari del grup va ser de 991 milions d'euros, fet que suposa un increment del 13%, impulsat per l'evolució dels negocis fora d'Espanya i la millora de les seves operacions, ha informat la companyia. El grup presidit per Francisco Reynés també ha accelerat la seva aposta per les renovables, amb una inversió propera als 400 milions d'euros, la major de la seva història.

D’aquesta manera, ha esdevingut la primera empresa a connectar a la xarxa la totalitat de la potència adjudicada (250 MW) a l'última subhasta fotovoltaica d'Espanya. En el seu conjunt, ha invertit més de 1.100 milions d'euros en el període de gener al setembre, que s'han destinat principalment al desenvolupament de projectes renovables.

D'altra banda, durant els nou primers mesos de l'any, la companyia energètica va reduir el seu deute net en 176 milions d'euros, tot i les importants inversions escomeses i els seus compromisos de remuneració a l'accionista.

També es va informar de la compra, el passat 15 d'octubre del 2019, d'un 34,05% de Medgaz, el gasoducte submarí de gas natural entre Algèria i Espanya, per 445 milions d'euros. L'operació transformarà la seva participació financera del 14,95% aMedgaz a una participació estratègica que permetrà el control conjunt de Medgaz amb l'energètica algeriana Sonatrach.

"En el seu conjunt és una operació molt atractiva per a Naturgy, tant per tractar-se d'un actiu d'infraestructures estratègic, on incrementem la nostra posició de control notablement, com a pels termes financers assolits a l'acord", ha assenyalat Reynés.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat