Publicitat
Economia · 29 d'Abril de 2020. 23:13h.

Naturgy guanya 200 milions el primer trimestre

És un 41,6% menys que al mateix període del 2019

Naturgy guanya 200 milions el primer trimestre

Francisco Reynés, president executiu de Naturgy (foto: Naturgy)

La companyia Naturgy, l'antiga Gas Natural Fenosa, que presideix Francisco Reynés, que va presentar els seus resultats aquest dimecres, va guanyar 199 milions el primer trimestre de l'any, un 41,6% menys pel que fa al mateix període del 2019, i comença ja a notar l'impacte de la crisi sanitària al seu negoci. Així, l'empresa ha suspès temporalment la seva política de recompra d'accions pròpies, encara que manté el dividend previst per al 2020.

Naturgy es va comprometre al pla estratègic actual, presentat al juny del 2018, a recomprar cada any accions pròpies per valor de 400 milions d'euros en cas de no trobar inversions inorgàniques que generessin valor per a l'accionista. Fins a mitjans abril havia destinat ja 298 milions a la compra d'accions pròpies, per la qual cosa faltarien encara altres 102 milions per invertir a la recompra de valors.

Malgrat tot, la multinacional energètica manté a hores d’ara la política de dividends prevista al seu actual pla estratègic, encara que tot això a l'espera de tenir "major visibilitat" sobre l'impacte d'aquesta crisi sanitària en el seu negoci.

La multinacional energètica ha reduït els seus guanys un 41% aquest primer trimestre en comparació al mateix període de 2019 degut, entre d’altres factors, a la menor retribució de l'activitat de distribució elèctrica a Espanya, a costos de reestructuració i a la crisi de l'epidèmia del coronavirus, l'impacte de la qual va ser "limitat" fins al març.

L'empresa gasista admet que des de mitjans del març l'impacte de la pandèmia ha estat "notable sobre la demanda de gas i electricitat a Espanya i Llatinoamèrica", encara que no fa previsions per al conjunt de l'any, al no considerar-lo "possible ni prudent". En qualsevol cas, Naturgy ha reforçat la seva liquiditat des dels 8.000 milions amb què comptava a la fi del 2019 fins als 9.600 milions al tancament del primer trimestre del 2020.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat