Publicitat
Economia · 30 d'Abril de 2019. 20:58h.

Naturgy augmenta el seu benefici un 6,7%

La gasista va guanyar 341 milions el primer trimestre

Naturgy augmenta el seu benefici un 6,7%

El president de Naturgy, Francisco Reynés, durant la presentació dels resultats

Naturgy, l'antiga Gas Natural, va obtenir un benefici net de 341 milions d'euros el primer trimestre de l'any, la qual cosa representa un increment del 6,7% pel que fa al mateix període de l'exercici anterior, segons els resultats que la companyia presidida per Francisco Reynés va presentar aquest divendres. El resultat brut d'explotació (Ebitda) a finals del primer semestre es va situar als 1.119 milions d'euros, un 6,3% més. Excloent els elements no recurrents, el benefici net ordinari del grup va ascendir a 377 milions d'euros, gairebé un 16% més, mentre que el seu Ebitda ordinari va arribar als 1.167 milions d'euros a tancament de març, un 6% més.

La xifra de vendes netes de Naturgy durant el període de gener a març va arribar als 6.349 milions d'euros, mantenint-se pràcticament estables pel que fa al primer trimestre de l'any passat. Dáltra banda, el deute net de la companyia al tancament del primer trimestre es va situar als 15.123 milions d'euros, un 1% menys que al 31 de desembre del 2018, gràcies a una major generació de caixa.

Reynés va destacar que aquests resultats trimestrals s'han vist impulsats per l'actualització tarifària d'alguns països a Llatinoamèrica, que han reconegut la devaluació de les divises i la inflació que va tenir lloc el 2018, i per la "millora progressiva al perfil de risc dels negocis liberalitzats". Així mateix, va afirmar que Naturgy segueix complint amb els compromisos que va adoptar fa un any al seu pla estratègic 2018-2022 sobre la remuneració dels accionistes, i que manté els nivells de deute "estable".

En aquest sentit, la companyia confirma el seu compromís de retribuir l'accionista en línia amb el seu full de ruta. Així, en aquest primer trimestre va destinar 560 milions d'euros al pagament del dividend a càrrec del 2018, i 135 milions d'euros al programa de recompra d'accions. Des que va llançar aquest programa, ja ha invertit 238 milions d'euros dels 400 milions d'euros previstos fins a finals del proper mes de juny.

Les inversions van superar el trimestre els 300 milions d'euros, reflectint principalment el desenvolupament de nova capacitat de renovables prevista per la companyia, així com el creixement en xarxes de distribució, en línia amb els objectius del seu pla estratègic 2018-2022. Reynés va indicar que d'aquesta manera Naturgy "continua amb el seu projecte industrial, invertint en renovables i xarxes, la qual cosa li permet adaptar-se al mix energètic del futur i la qualitat de servei que necessiten i demanden els clients".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat