Publicitat

Luis del Rivero, destituït després de quedar en minoria al consell

Motí a Sacyr

Luis del Rivero, destituït com a president de Sacyr Vallehermoso

El president de la constructora Sacyr Vallehermoso, Luis del Rivero, ha estat destituït del seu càrrec després que, durant la reunió del consell d'administració celebrada aquest dijous, es produís una aliança entre d'altres accionistes, contraris a l'estratègia de Del Rivero, en concret al seu pacte amb Pemex per controlar Repsol.

Els accionistes contraris a Del Rivero s'han agrupat al voltant dels seus dos més destacats opositors, Demetrio Carceller i Juan Abelló. L'operació ha estat possible perquè, a més dels canvis de posició d'algunes caixes, ha comptat amb el suport de Miguel Manrique, vicepresident, conseller delegat i soci fundador de la companyia.

Carceller i Abelló es van oposar al pacte amb Pemex perquè no volen provocar tensions a Repsol i també són partidaris de mantenir una bona relació amb la Caixa, accionista de referència de la companyia petroliera.

A partir d'ara, tot indica que Miguel Manrique serà el nou president de la constructora, i Demetrio Carceller vicepresident. Carceller manté una bona relació personal amb Antoni Brufau, president de Repsol, que també s'oposa al pacte de Sacyr amb Pemex.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pimpollo, Vic, 21/10/2011 - 15:47

España es un pais sin normalizar en el que resulta nefasto que una empresa estratégica como es Repsol esté bajo control catalán. MÁS pronto que tarde gente de probada fidelidad nacional debe tomar el control de Repsol

#2 ramon, barcelona-c, 21/10/2011 - 00:19

Avui es un grandia , estic sorprés, estem canviant com a societat ???????? tinc molts dubtes.

#1 Català, Catalunya, 20/10/2011 - 22:37

Felicitats Caixa. Bona feina. Ara cal treballar també per recuperar els estalvis dels catalans, que han passat a mans espanyoles amb la pèrdua de control ce CaixaCatalunya i Unnim: hem passat de tenir el 70% de l'estalvi català a Catalunya a només el 40%. Prenem-ne consciència: és molt greu.