Publicitat
Economia · 15 de Desembre de 2010. 18:34h.

Moody's amenaça Espanya

L'agència adverteix que posa en revisió a la baixa la qualificació de solvència del deute espanyol

Moody's amenaça Espanya

Zapatero i Salgado, al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu

L'agència de qualificació Moody's ha avisat que ha posat en revisió el deute d'Espanya per a una possible rebaixa a causa de l'elevada necessitat de finançament del país el 2011, cosa que el fa "vulnerable". La vicepresidenta i principal analista per a Espanya de l'agència, Kathrin Muehlbronner, ha dit que "Moody's creu que els riscos a la baixa justifiquen situar Espanya sota revisió negativa".

Tot i això, Moody's ha destacat que continua considerant que Espanya té un crèdit més fort que el d'altres països de l'eurozona. La vicepresidenta del Govern espanyol, Elena Salgado, ha afirmat que l'amenaça de l'agència no posa en dubte la solvència espanyola.

Moody's no creu que la solvència d'Espanya estigui amenaçada o que hagi de recórrer als fons europeus d'estabilitat. No obstant això, segons Muehlbronner, les necessitats de finançament de l'Estat fan vulnerable el país davant de nous episodis de tensió a l'hora de finançar-se als mercats.

De la seva banda, la vicepresidenta econòmica del Govern espanyol, Elena Salgado, ha assegurat que la decisió de l'agència Moody's "no posa en dubte la solvència de l'economia espanyola ni del deute". La ministra confia que "abans de tres mesos" l'Executiu central pugui donar "arguments positius perquè aquesta perspectiva negativa es converteixi en positiva".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat