Publicitat
Economia · 11 de Maig de 2013. 14:06h.

Montoro rebutja un dèficit per a Catalunya superior al 2%

El ministre d'Hisenda adverteix Mas que "no és negociable"

Montoro rebutja un dèficit per a Catalunya superior al 2%

Montoro, amb Sánchez-Camacho

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dissabte que "no és negociable" una xifra de dèficit públic per a Catalunya que sigui superior al del tancament del pressupost de 2012, que ell situa en el 2%, tot i que la Generalitat reclama un objectiu del 2,1%. Suposaria "retrocedir" en la lluita per guanyar credibilitat, assegura el ministre.

"El punt de partida és baixar del 2% clarament. Si no, estaríem fent un flac favor -a Catalunya-", ha subratllat Montoro, en declaracions als periodistes, després de participar a Barcelona en una reunió de la Junta Directiva del PPC.

Segons el parer del ministre, la reclamació del 2,1% com a mínim que ha posat sobre la taula el president de la Generalitat, Artur Mas, no és més que "una petició d'inici de negociació", pel que ha descartat que el Govern consideri en aquests moments aquesta possibilitat.

Després de donar per fet que "formalment" Catalunya tancarà 2012 amb un 2% de dèficit públic, ha advertit que qualsevol objectiu per sobre d'aquest "entorpiria" el camí que ha de seguir aquesta comunitat per tornar a tenir accés als mercats financers, pas que veu indispensable per iniciar la recuperació econòmica.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 BEJOTA, bcn, 14/05/2013 - 19:16

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage

#5 joan, manresa, 11/05/2013 - 17:27

tinu.)DEVEU...,esteu incumplint L'Estatut.No volem més retallades,retallades que Vostés ens imposen molt finament.Digui ben clar home...,ens voleu eliminar,i convertir Catalunya hem terra cremada...,pro no...,no podreu.Hem arrivat al limit.Viure axís es un ,o caixa o faxa.No podem aguantar mes

#4 joan, manresa, 11/05/2013 - 17:22

El Casal,17,15 h.--Al matí hem tingut una tertulia bastant "animada".....,sobre aquest tema.Un resum l'escribim aquí,segurament ferirem algunas sensibilitats,vistos alguns comentaris....----Sr.Montoro,per nosaltres,fiquis el 2%..,per la "buchaca" més grossa...,no teniu vergonya.PAGUEU LO QUE (con

#3 Kropotkin, Vic, 11/05/2013 - 15:27

Madrid impone un límite de deficit a Catalunya similar al que la UE impone a Grecia o Portugal....eeeh, però a nosotros nos mola decir que los separatistas cierran escuelas y hospitaless...juas, juas...mejor hundidos

#2 Jaume, Barcelona, 11/05/2013 - 14:41

Mas i su Mas-colell són dos artistes del plexiglàs: primer retallen, i tallen, i tornen a retallar (tot menys la menjadora de garrins de TV3) i posteriorment els fa tanta vergonya aparent que es neguen a posar les retallades per escrit en forma de pressupost.