Publicitat
Economia · 13 de Març de 2013. 17:53h.

Montoro obre una escletxa

El ministre d'Hisenda confirma que pot negociar "un nou camí de dèficit" per a les comunitats

Montoro obre una escletxa

Montoro, en una imatge d'arxiu

Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, ha assegurat que pensa negociar "un nou camí de dèficit" per a les comunitats autònomes.

Montoro ho ha confirmat durant el ple d'aquest dimecres al Congrés dels Diputats. Segons el ministre, la negociació es podrà iniciar després que la Comissió Europea flexibilitzi el dèficit per a Espanya, un cop l'Eurostat confirmi les xifres espanyoles del 2012.

El diputat del PSC Francesc Vallès, durant la sessió de control al Govern, ha preguntat a Montoro si realment pensa en negociar el dèficit a les comunitats autònomes. Ha estat llavors quan el titular d'Hisenda ho ha confirmat.

Vallès, a més, ha considerat que Montoro  exerceix "un control inquisitorial" sobre les comunitats però no haver controlat els comptes de l'Estat.

"Es permet el luxe de fer trampes al solitari. Amb quina legitimitat pot mantenir aquesta pressió asfixiant sobre les comunitats? No compleix, però pretén fer complir", ha assegurat el diputat socialista abans de dir que amb aquesta actitud el govern de l'Estat ha donat "l'excusa perfecta" a la Generalitat "per a una pròrroga pressupostària".

Montoro ha respost polemitzant amb Vallès, en preguntar-se "la categoria intel·lectual" de la intervenció del diputat del PSC. "Si el dèficit està falsejat, què hem de flexibilitzar?", ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat