Publicitat

"Vinguin o no vinguin, cal complir la llei", adverteix el ministre d'Hisenda

Montoro amenaça

Mas-Colell i Montoro en una imatge d'arxiu

"Vinguin o no vinguin, el que cal fer és complir la llei d'estabilitat", ha afirmat el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, quan ha finalitzat la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), a la qual no ha assistit Catalunya i ha abandonat Andalusia.

Respecte a les postures adoptades per les comunitats autònomes en relació amb els límits de dèficit i de deute, Montoro ha indicat que les comunitats "podran abstenir-se o no, això és el de menys", i ha afegit que "el compliment de la llei està per sobre del resultat del Consell".

El ministre ha assegurat que cal el compromís de tots per intentar reconduir el dèficit de l'Estat, i en una al·lusió a Catalunya, ha retret que es culpi els governs de torn. "Els problemes", ha dit, "no són els governs d'Espanya, sinó la crisi econòmica, i no sortirem de la crisi si no se soluciona el dèficit".

D'altra banda, el CPFF, amb el suport de les comunitats governades pel PP, el vot en contra d'Astúries i Canàries i l'absència d'Andalusia i Catalunya, ha aprovat un objectiu de deute sobre el PIB estatal per al conjunt de les comunitats autònomes del 15,1% per al 2012 i del 16% per al 2013.

Totes les comunitats han de complir el límit de dèficit del 1,5% el 2012 i del 0,7% el 2013, encara que respecte al deute sobre el PIB, cadascuna comptarà amb un límit individualitzat. És a dir, tot i que l'objectiu és conjunt, cada comunitat tindrà el seu propi límit. Aquest límit estarà calculat pel ministeri d'Hisenda en funció de diverses variables, com el PIB, la desviació de deute sobre la mitjana i l'esforç de reducció del dèficit.

Sobre la decisió de Catalunya de no assistir a la reunió, el conseller basc d'Economia, Carlos Aguirre, s'ha mostrat d'acord si la Generalitat considera que és la "bona", després d'haver-la madurat "molt". Aguirre ha dit que la postura de Catalunya és "una protesta clara sobre la posició del ministeri per la manera com està portant aquests temes".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Lluís, Llinars del Vallès, 01/08/2012 - 10:33

Sr. Montoro, comencin a donar exemple vostès mateixos.
Enlloc d'amenaçar, compleixin la llei i que Espanya pagui tot el que deu als catalans .

#3 lola, baracelona, 01/08/2012 - 08:49

Pues si la Ley se ha de cumplir, Montoro empieza tu a cumplirla i dar ejemplo, pagar tordo lo que debeis que por Ley se ha de hacer. NO queremos prestamos con intereses, queremos lo que nos debeis.

#2 Ramon, no me amenaCiUs, no me amenaCIUs, 31/07/2012 - 22:22

apa aquí, però com vols que un amenaci l'altre si el sarasa del Montoro i el bidell de Harvard són nuvis, vull dir que es necessiten tan mútuament com el matrimoni de conveniència d'Ecscaña i su PPciu.

#1 Xipolleig, Barcelona, 31/07/2012 - 21:58

Si la situació econòmica, social i política no fos tan greu, l'actitud de brivall, de pinxo de taverna, "de macarró" del govern espanyol, seria esperpèntica, digne de personatges d'en Valle-Inclán, un Tiirano Banderas de basar xinès.
I mentrestant Catalunya depèn d'aquests ....

#1.1 Pere, BCN(CAT) , 01/08/2012 - 00:25

Qui depen de qui? Deixa de dependre de macarres! Fes-ho votant i lluitant per perdre'ls de vista !!! Conquistadores i Inquisidores els personatges més despreciats del mon!

#1.2 spanish, Barcelona, 01/08/2012 - 08:55

si CIU no hagues votat LA LLEI D´ESTABILITAT PRESUPUESTARIA que permet a l´estat intervenir......ara MOntoro no podria fer el que fa......de que es queixen ara ?