Publicitat
Economia · 8 de Novembre de 2010. 20:39h.

Montilla vol crear 12 districtes d'I+D

És una aposta dirigida a “afavorir la renovació i la competitivitat del teixit productiu

Montilla vol crear 12 districtes d'I+D

Una imatge de Montilla al Parlament

El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, José Montilla, ha proposat la creació de 12 districtes especials d’innovació on "les companyies més fortament innovadores hi trobin les millors condicions de creixement i expansió". En una intervenció en el decurs d'un dinar – col·loqui a la Cambra de Comerç amb motiu de les properes eleccions, Montilla ha formulat aquesta aposta dirigida a “afavorir la renovació i la competitivitat del teixit productiu del país”.

Pel candidat socialista “a Catalunya no hi manquen idees de negoci, hi ha moltes empreses”, i és en aquest sentit que ha argumentat que aquests nous districtes especials d’innovació han de ser “el fertilitzant que les permeti esdevenir planta, i després arbre”.

Montilla ha detallat que “en base al sòl industrial de l’Incasòl i altres operadors públics, disponible a les àrees amb proximitat a centres de coneixement com universitats, instituts de recerca o centres tecnològics, proposem una oferta específica i completa d’incentius fiscals, financers i de suport a la internacionalització”.

Ha afegit que en el procés de selecció de les empreses que participarien d’aquest projecte es primarien aquelles companyies “que siguin fortament innovadores i generin creixement i ocupació”, amb la idea de que les institucions“comparteixin risc” amb les empreses.

“Tant és així”, ha dit el candidat, que “plantegem que el valor del sòl a ocupar es capitalitzi en forma de crèdit participatiu, un crèdit que només comenci a retornar-se quan l’empresa entri en beneficis".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat