Publicitat
Economia · 11 de Novembre de 2010. 19:10h.

Montilla va "acordar" amb Chery la fàbrica a Catalunya

El president 'ven' l'operació en un revista de 'fitness'

Montilla va "acordar" amb Chery la fàbrica a Catalunya

Imatge que il·lustra l'entrevista

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, assegura que "vam acordar amb Chery" obrir una fàbrica a terres catalanes. Malgrat tot, segons publica aquest dijous el diari El País, la multinacional de l'automoció xinesa ha confirmat que obrirà una fàbrica a Turquia l'any 2012, a les mateixes dates en les quals estava prevista l'obertura a Catalunya.

En una entrevista publicada a la revista DiR emotions, en la seva edició de novembre del 2010, el president de la Generalitat explica que la situació actual del país és "complicada, però esperançadora". "Tenim el país molt millor preparat que en les grans crisis econòmiques anteriors i, si continuem treballant ens en sortirem", afegeix.

Parlant d'apostes per la innovació i la recerca per part del Govern i d'apostes per a millorar l'economia, Montilla comenta que "vam acordar amb Chery obrir una fàbrica a Catalunya que crearia uns 11.000 llocs de treball directes i indirectes. També hi hem de sumar els bons resultats de les negociacions per reforçar Seat i Nissan, que ens han permès salvar el sector de l'automòbil".  

D'altra banda, el líder del PSC confessa que és aficionat a caminar per la muntanya. Preguntat sobre les seves preferències a l'hora de fer esport contesta que "sempre que puc surto a caminar. Faig senderisme o trekking. Les meves responsabilitats no em deixen massa temps, però, quan tinc un moment, m'escapo. M'agrada molt la muntanya".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Luciano, Cornella, 12/11/2010 - 19:30

Lo de este hombre (Jose Montill), da verguenza ajena.
Que llegue ya el CiU y al Pepe que le den un sueldo de por vida.
Pero que deje de repredesentar a los catalanes.
Yo estoy en paro, pero me busco la vida. Y el?
Que hara?. En la burguesia no lo quieren, los xarnegos tampoco.
Me sabe mal, pobrecito

#7 Joel, Tortosa, 12/11/2010 - 16:26

Jo no se si vindrà o no Chery però el que he entés jo és que no és incompatible la planta de Turquia amb la de Camp de Tarragona. Els del somriure (més fals que els amics de Facebook d'Artur Mas) creen pessimisme davant les bones notícies de la Generalitat.

#6 jj, sant cugat del valles, 12/11/2010 - 12:24

chery no pot vindre a catalunya per que te prohibit vendre a la cee i a els usa per copiar dissenys d'altres marques, per aixo s'ha instalat a turquia, el que no se es que va pactar montilla...

#5 Oriol, valls, 11/11/2010 - 21:39

mentres el president va a china de viatge...
mentres el president dona diners a vw perque continui amb la planta de seat a martorell.

Hi han moltes empreses catalanes que han de tancar.
qui ho enten?

#4 Angelito, barcelona, 11/11/2010 - 20:41

Si los fantasmas volaran, en Cataluña no veríamos nunca el sol, siempre a oscuras.