Publicitat
Economia · 2 de Juny de 2009. 15:50h.

"Montilla s'alinea amb les receptes empresarials més conservadores"

CCOO de Catalunya critica les propostes de reforma laboral del president de la Generalitat

"Montilla s'alinea amb les receptes empresarials més conservadores"

Manifestació conjunta de CCOO i UGT de Catalunya

Les propostes fetes pel president de la Generalitat contra la crisi a la reunió de Cercle d'Economia han provocat un reacció contrària en els sindicats, especialment en CCOO. El secretari general del sindicat a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha parlat de "malestar i profunda preocupació", perquè aquestes propostes suposen "alinear-se amb les velles receptes més conservadores d'alguns sectors empresarials", segons ha recollit el diari El País.

Montilla va plantejar una reforma d'una negociació col·lectiva massa "rígida", marginació dels convenis col·lectius sectorials en benefici d'acords "singulars" d'empresa, vinculació dels salaris a la productivitat, "abaratiment de l'ocupació", retard de l'edat de jubilació i reforma de l'actual sistema de pensions.

De la seva banda, el secretari general de l'UGT catalana, Josep Maria Álvarez, ha expressat d'entrada el seu desig de "no entrar en polèmica" amb el president Montilla, encara que ha demanat "aclariments" i ha admès que "no ha entès què s'amaga darrere de les seves paraules". També ha dit que no li agradaria "que [la Generalitat] se situés del costat dels més conservadors".

Sobre la possibilitat que Montilla hagi intentat marcar distàncies amb Zapatero, Gallego ha dit que "si té diferències, que no usi els treballadors com arma," afegint: "Ens agradaria que Montilla hagués parlat al Cercle d'Economia del que sí que pot fer la Generalitat". Segons Álvarez, "jo no he vist cap proposta concreta, només comentaris ambigus, perquè, què significa abaratir el cost de l'ocupació|ús, exactament? No ho entenem".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Español, España, 03/06/2009 - 16:28

Boicot total a las empresas Catalanas.No os vais a reir de mi con mi dinero

#2 Hayek, Barcelona, 02/06/2009 - 17:59

Ufa, menys mal que s'en dona compte, el Montilla q és un ex-sindicalista del metall. En fi, els sindicats espanyols són sanguneres i polls, q destrosen el mercat laboral amb la seva diarrea mental i q han provocat que tinguem l'index d'atur més alt.

#1 kim, hospi, 02/06/2009 - 16:11

Els únics que s'han quedat obsolets son els sindicats, fa anys que no funcionen al mateix ritme que l'economia. Son els sindicats i les seves medides progreguays els responsables de l'atur i de que ningú vulguir invertir aqui.