Publicitat
Economia · 27 d'Agost de 2008. 17:32h.

Montilla es fixa en Àsia per a revifar l'economia

Diu que "Catalunya ha de consolidar les seves opcions a ser la Porta Logística del Sud d'Europa"

Montilla es fixa en Àsia per a revifar l'economia

José Montilla, durant la seva visita al Port de Barcelona

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assenyalat aquest dimecres que “Catalunya ha de consolidar les seves opcions a ser la Porta Logística del Sud d’Europa, principalment, per als mercats asiàtics, que seran els més dinàmics del planeta les properes dècades”.

Durant la visita que ha fet al Port de Barcelona, ha subratllat que aquest és una “infraestructura clau i cabdal” i “un dels pilars bàsics de l’economia catalana”. “D’aquí en depèn una bona part dels nostres sectors estratègics, i en depenen més de 25.000 llocs de treball”, ha afirmat.

El cap de l’Executiu ha assegurat que, en una conjuntura econòmica desfavorable, “el projecte inversor i econòmic del Port ha d’ajudar-nos a transmetre un missatge de confiança en la nostra estructura econòmica”.

A més, ha afegit que tot i la visualització contínua de la seva extensió, de la seva expansió i el seu impacte diari a la vida econòmica del país, “sembla que no siguem prou conscients, o que socialment no acabem de valorar, la importància, i el privilegi, que suposa disposar del port de Barcelona”.

Per altra banda, el president Montilla ha explicat que l’economia en xarxa i l’economia del coneixement “passen, entre altres coses, per disposar d’infraestructures que permetin donar respostes a unes complexes relacions econòmiques a escala mundial”. “I una logística planificada, multimodal i respectuosa amb el medi ambient, es situa al centre d’aquestes respostes”, ha afegit.

Pel cap del Govern, el clúster logístic català ha de continuar essent un referent a nivell europeu. En aquest sentit, ha assenyalat que “tenim condicions per ser-ho: L’arribada de l’alta velocitat; l’ample de via europeu per mercaderies, la nova T-Sud de l’aeroport i l’ampliació de la ZAL ho garanteixen”.

“Des del Govern s’ha de treballar perquè les infraestructures portuàries tinguin la flexibilitat i la potència necessàries per fer front als canvis estructurals que s’estan accelerant a nivell mundial”, ha destacat el president.

Així, ha dit que les empreses que operen són cada cop més grans, i per tant, més gran el poder de negociació dels clients dels ports. “Això vol dir que, en la mesura en que ho permetin les nostres competències, també hem de treballar perquè les autoritats portuàries tinguin més capacitat per establir projectes propis. Que siguin autònoms en la gestió i que tinguin capacitat d’enfortir la cooperació amb altres ports de la seva àrea d’influència”, ha assenyalat.

El cap de l’executiu ha assegurat que “perquè tot això sigui possible, ens calen inversions i recursos. Els necessaris. I els obtindrem”. Uns recursos que han de permetre afrontar en condicions la conjuntura present i enfocar el futur amb garanties.

Finalment, s’ha mostrat convençut que l’economia catalana permet afrontar els problemes actuals “amb serenitat i confiança”. “Amb la confiança de comptar amb prou elements positius com per esmorteir els efectes negatius. I amb la confiança d’haver iniciat, ja fa temps, un canvi del nostre model productiu”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Kropotkin, Vic, 28/08/2008 - 11:11

¿Poque, en general, la gente no se dedica a algo de lo que entiende? ¿Principio de Peter?

#8 lios nuevos, Barcelona, 28/08/2008 - 09:24

yo creo que los chinos se fijaron en Montilla para su transicion del Maoismo a la economia de mercado sin bajarse del coche oficial.,

#7 Felip, Manresa, 28/08/2008 - 09:06

Si es copia "íntegrament" una nota de premsa de Presidència no seria més ètic dir-ho...

#6 pep, terrassa, 28/08/2008 - 02:31

però, aquest home sab cap on cau la Xina?

#5 Meliq Salau, Reus, 27/08/2008 - 20:24

Al Tibet han fet un tren pressuritzat per unir Lhasa amb Pekin i a Cat han fet un TGV per unir BCN amb Madrid Espoli, reoressió cultural, insults
Cat és a Esp com el Tibet a la Xina.
Deu ésser per això que el President s'ha fixat en Àssia com a model