Publicitat
Economia · 2 de Desembre de 2010. 22:04h.

Miquel Valls anima a invertir al corredor mediterrani

El president de la Cambra considera "estratègic" aquest projecte

Miquel Valls anima a invertir al corredor mediterrani

Una imatge de la portada de 'Vincles'

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, considera "estratègic" el projecte del corredor mediterrani, i anima a les empreses catalanes a invertir en aquest pla ferroviari i viari perquè, afirma "faria Catalunya més competitiva ".

En una entrevista que publica l'últim número de Vincles, la revista de la Cambra, se li planteja a Valls que l'administració central deu a Catalunya en concepte d'inversió en infraestructures corresponents als últims quatre anys un total de 1.500 milions d'euros, i se li pregunta sobre la influència d'aquest fet en la competitivitat de les empreses catalanes.

"Si aquesta inversió", afirma Valls, "es destinés als projectes que des de la Cambra considerem estratègics, com el corredor mediterrani -tant viari com ferroviari-, l'autovia orbital B-40 i els nous accessos terrestres al port de Barcelona, els costos de transport de les empreses catalanes disminuirien i, per tant, els productes fabricats a Catalunya serien més competitius en preus".

També assegura que "cal tenir en compte que els costos de transport tenen un pes cada vegada més important. Avui representen gairebé el 20% dels costos totals a les empreses situades a l'eix del la Mediterrani".

Així mateix, Miquel Valls dóna la seva opinió sobre la retallada de les inversions estatals a causa de la crisi, i diu que "res no tornarà a ser com abans en matèria d'inversió en infraestructures; per tant, ens haurem d'ajustar a la nova realitat, on només tindran accés al crèdit les actuacions que ofereixin la rendibilitat interna del projecte i l'increment de la productivitat global de l'economia".

Segons Valls, "el que hem de fer és treballar perquè les infraestructures estratègiques per a l'economia i les empreses catalanes continuïn avançant fins i tot en aquest escenari de retallades i reprogramacions".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Kropotkin, Vic, 03/12/2010 - 09:26

Se os acaba el chollo, chupópteros. Tendreis que sobrevivir a las subvenciones de CiU. Jua, jua, jua,... ¡Que alivio para las empresas! Jua, jua, jua,....

#1 Francesc, Barcelona, 02/12/2010 - 23:03

Aquesta és la política que s'ha de ser per treure els Països del Català/Valencià de l'atzucac.