Publicitat

El Govern espanyol designa una comissió d'experts per estudiar la reforma tributària

Més impostos?

Soraya, con Montoro, en una foto de archivo

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaria, ha anunciat la creació d'una comissió d'experts per portar a terme una reforma del sistema tributari espanyol. 

Les propostes i conclusions a què arribi el grup d'experts es recolliran en un document que es presentarà davant l'Executiu el febrer del 2014. Sáenz de Santamaría ha anunciat la voluntat de l'executiu espanyol de "començar la tasca de crear una reforma integral i concreta" a partir d'aquest text.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha explicat que haurà de garantir ingressos suficients a l'administració, ja que l'estat espanyol té una de les pressions fiscals més baixes d'Europa i que compleixi amb el compromís de consolidació fiscal i també que afavoreixi el creixement econòmic.

La vicepresidenta ha destacat que el grup estarà format per experts econòmics i acadèmics de l'àmbit empresarial i docent. El president del comitè serà Manuel Jesús Lagares Calvo, economista espanyol i catedràtic d'Hisenda Pública a la Universitat d'Alcalá d'Henares. Lagares Calvo va ser subsecretari d'Estat d'Economia i director general adjunt de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA).

El Govern espanyol, segons Santamaría, busca "utilitzar el sistema tributari com un element d'impuls a l'economia, que garanteixi la igualtat i l'equitat social i inclogui una major simplificació dels tributs i dels procediments per pagar-los".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat