Publicitat

El PSOE pacta mesures fiscals amb IU-ICV per aconseguir suports als pressupostos

Més impostos

Zapatero parla amb Joan Herrera al Congrés

Pocs dies després d'una pujada dels impostos sobre la gasolina i el tabac,el secretari d'Estat d'Hisenda i Pressuposts, Carlos Ocaña, ha admès aquest dimarts que el Govern espanyol tindrà que "fer el necessari" per corregir el dèficit públic que es vagi reduint a poc a poc i pugui tornar a les xifres que marca Brussel·les (3%) l'any 2012. Ha afegit que l'any 2010 serà "molt difícil" perquè la recaptació evolucionarà de manera similar a l'any 2009. I també ha dit que "en matèria fiscal les decisions es prendran quan corresponguin. En aquest moment no hi ha decisió presa, encara que sí que hi ha un treball d'estudi, en això estem. Hem de reduir-lo i per fer-ho estem estudiant totes les possibilitats".

Efectivament, el PSOE ha arribat a un acord amb IU-ICV per prendre diverses mesures fiscals per tal d'aconseguir el suport de la coalició d'esquerres als pròxims pressupostos de l'Estat. El diputat d'ICV, Joan Herrera, ha anunciat aquest pacte entre ambdós grups parlamentaris per apujar els impostos a les rendes més altes. Les mesures seran aprovades pel Congrés mitjançant la moció corresponent.

Es modificaran les deduccions de l'impost de la renda sobre les persones físiques (IRPF) per dotar-les de major progressivitat i, en particular, la del xec dels 400 euros a assalariats, pensionistes i autònoms i del denominat xec-bebè.

Altres aspectes inclosos en l'esmena són la deducció de l'IRPF per inversió en habitatge per a assalariats, pensionistes i autònoms, la introducció d'elements de progressivitat en la deducció o prestació per naixement o adopció i la modificació de l'impost sobre circulació de vehicles.

També s'analitza permetre que el dèficit de les comunitats autònomes per a 2010 se situï en el 2,5% del Producte Interior Brut, sense perjudici del 0,25% addicional per a inversions productives.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 hayuk, Vil·la, 23/06/2009 - 17:56

Tu, hayek, que viuen a Gràcia. No al Passeig de Gràcia, no. A Gràcia!
I el Romeva cobra com a eurodiputat que és. Exactament igual que la resta d'eurodiputats. I paga els seus impostos. Has de fer veure que tens arguments, en comptes de fòbies

#3 De Villiers, Pollestres, 23/06/2009 - 17:50

Primer han de reduir les despeses, i després si cal pujar impostos. La economía en mans de socialistes i comunistes està abocada a la fallida. Penseu com està Cuba, i com van deixar les repúbiques de l\'Est. Aznar et trbem a faltar.

#2 Ricard, Reus, 23/06/2009 - 16:45

Ho trobo bé; qui més té, més pagui...

#1 Hayek, Barcelona, 23/06/2009 - 16:31

Romeva, Herrera, Saura i Mayol, quina escòria. Romeva fotent-se 140.000 euros l'any d'eurodiputat, Saura i Mayol vivint al Passeig de Gràcia, això sí, ara a pagar impostos els "capitalistes i explotadors", quins c*brons, quin fàstic de partit