Publicitat
Economia · 14 de Juny de 2014. 10:44h.

Més de 700.000 famílies van quedar atrapades per les preferents

Campanya de micromecenatge a Verkami per editar un llibre sobre la “gran estafa”

Més de 700.000 famílies van quedar atrapades per les preferents, segons el periodista Andreu Missé. Precisament, Alternativas Económicas està impulsant una campanya de micromecenatge a Verkami per editar un llibre de Missé sobre “la gran estafa de les participacions preferents”.
 
Aquest llibre, en efecte, pretén explicar “per què va passar i a qui va beneficiar” tot l’afer de les preferents. “Els grans mitjans n’han parlat, però en general sense poder anar a l’arrel del problema. Per una raó òbvia: la majoria de mitjans són ara propietat dels mateixos que van emetre les participacions preferents!”, diuen en un comunicat.
 
Andreu Missé està especialitzat en informació econòmica i financera. Ha treballat durant més de 35 anys en mitjans com El Periódico de Catalunya i El País, diari del qual va ser redactor en cap d’Economia, subdirector i corresponsal a Brussel.les fins el 2012.
 
Per aconseguir que el projecte prosperi necessiten 4.000 euros. Amb aquests diners es pagarien els treballs derivats de la investigació, edició, disseny, maquetació, correcció i impressió d’un mínim de 2.000 exemplars. A la campanya han previst diverses modalitats d’ajuda, des d’un mínim de 5 euros fins a un màxim de 300 euros.

Andreu Missé (Foto: Xavier Bertral)
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Josep-Maria, Barcelona, 14/06/2014 - 14:41

Una estafa així no hauria estat possible a França, Gran Bretanya o Alemanya (que calla si la fan a Espanya, cosa que ens diu que no té fusta de líder a llarg termini). Es va fer amb el vistiplau del Banc d'Espanya, govern i princip. partits, que van enganyar els ciutadans. Això no es pot perdonar.

#1 Papaluna, Barcelona, 14/06/2014 - 12:07

En altres temps, una estafa tan mal intencionada i criminal la pagarien amb la vida aquells que la idearen, la prepararen i la executaren. Aquest espoli a les classes socials més febles i fràgils és un crim de lesa humanitat, a la vegada que és un casus belli. Tenen sort de seguir sans i estalvis.