Publicitat
Economia · 2 de Març de 2010. 20:28h.

Més competència en la ITV

El Govern aprova el reglament de la llei de seguretat industrial

Més competència en la ITV

José Montilla i Josep Huguet, després de la reunió del Govern d'aquest dimarts (foto: ACN / Oriol Campuzano)

El Govern ha aprovat aquest dimarts el reglament de la llei de seguretat industrial, la norma que regula les competències de la Generalitat en aquesta matèria. Aquest nou reglament permetrà que actuïn fins a sis operadors d'estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) i simplificarà procediments per a empreses instal·ladores i tallers de reparació de vehicles.

El nou model suposa externalitzar els serveis d'inspecció sotmesos a un règim d'autorització administrativa prèvia. D'aquesta manera es pretén garantir una cobertura territorial adequada amb més estacions d'ITV i més oficines d'atenció al públic, assegurar-ne la qualitat i establir una competència efectiva i lleial entre els operadors.

Actualment, a Catalunya, operen dos organismes de control. A partir de l'entrada en vigor del reglament n'hi podran haver un màxim de sis. Segons el Govern, la introducció de la competència en aquest sector facilitarà la reducció de tarifes. La norma estableix la llibertat de tarifes, però en preveurà un llindar màxim que es concretarà més endavant en una ordre.

El reglament concreta el nou model de gestió de la seguretat industrial per fer-lo més eficient i amplia el nombre d'empreses que poden prestar aquests serveis per donar més capacitat d'elecció als usuaris. També incrementa la qualitat de la prestació dels serveis d'inspecció, a més de promoure una major competència entre els operadors.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Potaroig, Tàrrega, 03/03/2010 - 17:29

Això es una estafa més del Tripartit.
APPLUS té el monopoli de les ITV a Catalunya des de fà molts anys i es la més cara de tot Espanya, amb la normativa nova només es pot muntar estacions allà on no es rentable.
Aneu a enganyar a un altre.
Chuck.

#1 Donegal, Sant Joan Despí, 02/03/2010 - 22:43

No se a qui volen enganyar, la ITV ha apujat mes d\'un 20% el que cobra per la revisió obligatòria i al igual que la liberalització de les elèctriques ha servit perquè totes per igual apujin els preus, les noves ITV\'s també apujaran els preus.