Publicitat
Economia · 31 d'Agost de 2010. 18:34h.

Megacontracte pels parcs eòlics

Un total de 20 grups empresarials superen la primera fase del concurs

Megacontracte pels parcs eòlics

Una foto d'un parc eòlic a Catalunya. (Foto: ipcena.org)

Totes les empreses que van presentar-se al concurs públic per a l’adjudicació de les set Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) designades per la Generalitat han superat -subjectes a determinades condicions- la primera fase, que consistia en acreditar la suficiència documental. En conjunt, un total de 20 empreses han acreditat la seva capacitat legal, tècnica i econòmico-financera per prendre part en el concurs. Així, s’han presentat 57 ofertes per cobrir els 769 MW eòlics que són objecte de licitació, i que han de permetre assolir l’objectiu d’arribar als 3.500 MW d’energia eòlica instal·lats l’any 2015 que recull el Pla de l’Energia de Catalunya.

A partir d’ara, les Comissions de selecció –formades per dos membres del Departament d’Economia i Finances, dos membres del Departament de Medi Ambient i Habitatge, dos membres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i dos membres proposats pels consells comarcals corresponents a cadascuna de les 7 ZDP– iniciaran el procediment d’avaluació de les diferents propostes, que ha de permetre l’adjudicació final, prevista per al mes d’octubre.
 
D’acord amb les bases del concurs, els aspectes i millores ambientals es valoraran amb un màxim de 15 punts, i també es valorarà amb un màxim de 15 punts la integració paisatgística dels projectes. Un altre aspecte que es tindrà en compte serà la valoració tècnica del projecte, que aportarà fins a 25 punts. Finalment, s’atribuirà un màxim de fins a 45 punts a l’impacte socioeconòmic del parc eòlic i de les inversions complementàries proposades.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 tas, la meca, 01/09/2010 - 09:28

Jua, Jua, Jua? visita un psicòleg noi.

#1 Kropotkin, Vic, 31/08/2010 - 19:15

Juraría que el ganador ya lo sabe... Jua, jua, jua,... Estos concursos en Cataluña son la monda... Jua, jua, jua,...