Publicitat
Economia · 1 d'Abril de 2011. 20:53h.

Mas també recorre als 'bons patriòtics'

La Generalitat farà dues emissions de deute públic per a particulars per 2.700 milions

Mas també recorre als 'bons patriòtics'

Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Artur Mas, amb el seu conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell

La direcció general de política financera i assegurances de la Generalitat ha anunciat que en els propers dies farà una nova emissió de bons per a particulars, d'un import total de 2.700 milions d'euros. En aquesta ocasió, els bons seran a un i dos anys.

En el cas dels bons anuals el tipus d'interès serà del 4,25%, i en els que s'emetran a dos anys serà del 4,75%, el mateix que en l'anterior emissió de bons.

La comissió que rebran les entitats bancàries que els comercialitzaran, és variable. Les comissions per a la emissió d’un any aniran entre el 2,5% i el 0,75%, en funció del nivell de demanda que s’assoleixi. En el cas de l’emissió a dos anys, les comissions seran entre el 3,5% i l’1% d’una sola vegada. L'operació s'està tancant amb La Caixa, Catalunya Caixa, Banc Sabadell, Unnim i Barclays.

La Generalitat ja va emetre bons els mesos d'octubre i novembre, que van tenir una gran acollida entre la ciutadania. El mes de febrer, el Govern d'Artur Mas ja va deixar la porta oberta a una nova emissió de bons.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Kropotkin, Vic, 02/04/2011 - 12:28

Tranquilo Mas, he hipotecado mi casa por tercera vez y lo pongo todo en bonos patrioticos en cuanto salgan...

#2 Josep M, ., 02/04/2011 - 11:52

Passi-ho bé (expressió catalana del "SINPA" marxar sense pagar). PEP de Sabadell, això és el que farà el teu amic Sapatero amb els diners que ens deu.Pregunta-li als autistes Nadal, Iceta, Castells ...ha i al Saragossa

#1 Pep, Sabadell, 02/04/2011 - 00:28

AMB LES PELES NO HI JUGO, AMB LA POCA PARAULA QUE TÉ EL SR. MAS, QUI COMPRARÀ BONS?. UNA ALTRA RUMASA NO !!!