Publicitat
Economia · 29 de Juny de 2012. 14:23h.

Mas posa com a exemple un empresari gallec

El president destaca que l'èxit no és fruit de "la sort, la casualitat ni l’espontaneïtat"

Mas posa com a exemple un empresari gallec

Mas, amb Amancio López, durant el 10è aniversari de l'hotel

El president de la Generalitat, Artur Mas, va afirmar dijous que “a Catalunya hi ha molta gent que fa les coses bé i amb projecció de futur” durant l’acte de celebració del 10è aniversari de l’Eurostars Grand Marina Hotel de Barcelona, del Grup Hotusa.

Durant el seu discurs, el president va afirmar que, malgrat que la majoria de notícies que ens arriben són negatives, “a Catalunya hi ha molta gent que fa les coses bé i amb projecció de futur”. I com a exemple d’aquesta actitud emprenedora va destacar la trajectòria d’Amancio López, president del Grup Hotusa, assegurant que els seus èxits “no han estat producte de la sort, la casualitat ni l’espontaneïtat, sinó mèrit d’un home, d'un equip i d’una empresa que mereix tot el nostre agraïment”.

El president va declarar que el Grup Hotusa és avui “un gran projecte empresarial, turístic i hoteler” i va emfatitzar la seva “voluntat de no quedar-se a casa, sinó instal·lar-se al món” que el ha permès una “impressionant expansió internacional, digna de reconeixement”.

Amancio López, el president de la companyia, va començar als disset anys de cambrer en un hotel de Mallorca -després va passar per la Vall d'Aran- fins que el 1977 es va incorporar a l'empesa quan aquesta només tenia tres hotels. Des de llavors no ha parat de créixer i ara gestiona més 2.350 establiments associats en 48 països dels quatre continents.

Nascut en un poblet de Galícia, va tenir la idea de posar en marxa una petita central de reserves perquè els hotels independents poguessin competir amb les grans cadenes internacionals en igualtat de condicions.

Amancio López forma part, com Julio Fernández (Filmax) o Lamas Bolaño (subhastes) de la poderosa Associació d'Empresaris Gallecs de Catalunya i Andorra, presidida per l'esmentat Julio Fernández. El 2008 va rebre el Premi Príncep Felipe a l'Excel·lència Turística 2008, que atorga el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Ara, al marge d'Hotusa Hotels, l'empresa gestiona també el grup hoteler Keytel, la central de reserves Restel, l'empresa tecnològica IGM Web i el portal de gestió i reserva on-line Hotelius.com, entre altres. A més, compta amb una divisió d'explotació hotelera amb 91 establiments, 52 dels quals pertanyen a la pròpia cadena Eurostars Hotels.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Joan, Barcelona, 06/01/2013 - 22:08

Doncs jo he treballat a Hotusa i t'exploten. Si cobrar 600€ 8 hores diaries, quasi sense festes ni coesió empresarial. Sort que ho vaig deixar, i no per quedar-me a Catalunya. A la Xina s'hi està millor.

#4 Josep Pages Canaleta Cardedeu, Cardedeu, 29/06/2012 - 21:14

ARTUR MAS baro possar LA Creu Sant Jordi a FELIX MILLET No cal dir res més ..

#3 Jos, VNG, 29/06/2012 - 15:18

El tal Amancio és pastat al Puigcercòs.

#2 jajajjaaaaa, Barceloan, 29/06/2012 - 14:50

Home es veritst si ets convergent segurament et caura alguna contracta........si pagues la tarifa plana

#1 Digo yo, bcn, 29/06/2012 - 14:31

Por eso tú fracasas.