Publicitat
Economia · 12 de Desembre de 2011. 21:50h.

Mas invoca la figura de Macià contra la crisi

"Si treballem bé, està al nostre abast superar les circumstàncies actuals", diu el president

Mas invoca la figura de Macià contra la crisi

Foto de grup dels guardonats amb la medalla al treball president Macià 2011

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha invocat la figura del president Macià i les seves idees per lluitar contra la crisi econòmica. Durant l’acte de lliurament de la medalla al treball president Macià 2011 a setze persones i de la placa al treball president Macià 2011 a vuit empreses i entitats amb seu a Catalunya,  ha dit que aquest acte “és un homenatge al món del treball i dels valors, dels principis i dels ideals, que també representava una persona íntegra com el president Macià”.

Així mateix, ha llençat un missatge de confiança, i ha assegurat que “si el concepte de treballar bé es contagia al conjunt de la societat catalana, estic convençut que està al nostre abast superar les circumstàncies actuals”.  El cap de l’Executiu ha apostat per “treballar millor i repartir justament el treball disponible” per fer front a l’atur. També ha assenyalat que en aquest moment “a Catalunya ens juguem molt en el concepte del treball i, sobretot, en el qualificatiu de treballar bé, cadascú des del seu àmbit”.
 
Mas, acompanyat pel conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha felicitat els guardonats i els ha posat com a “exemple, referent i testimoni” per al conjunt de la societat, i ha subratllat que “estem en un moment en que aquest exemple és molt important, crucial” per donar confiança al país.
 
Els guardonats enguany amb la medalla al treball són les setze persones següents, les tres primeres de les quals a títol pòstum: Simón Rosado, Carles Navales i Turmos, Enric Renau i Permanyer, Rosa Galcerán i Vilanova, Francisco Giménez i Bautista, Andreu Llargués i Claverol, Jorge Gallardo i Ballart, Joan Pujals i Vallhonrat, Josep Riera i Porta, Manuel Cruz i Aguilar, Claudio Biern i Boyd, Ernest Plana i Larrousse, Francesc Farràs i Grau, Marcel Montony i Cuito, Andreu Rodríguez i Antoni Pont.
 
Les empreses distingides amb les plaques al treball són: Pastes Sanmartí, SL, Grup Febrer Perits Industrials’59 i Circutor, en la categoria de foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat; l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida, en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar; Vidreres Llet, SL, Noguera Piñol Concessionari BMW i Mini de Lleida i Jubus-Industrias Juan Busquets de Tarragona, en la categoria de responsabilitat social empresarial, i la junta constructora del Temple Sagrada Família, en la categoria de seguretat i salut en el tssreball.
 
Els guardons volen distingir treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l’impuls de l’economia. Les medalles i plaques President Macià són també un reconeixement als treballadors i empresaris que s’hagin distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral. La concessió d’aquests guardons, que es van crear l’any 1938, és oberta a qualsevol persona o entitat.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat