Publicitat
Economia · 13 de Febrer de 2017. 18:55h.

Mas i Mas-Colell van malvendre el patrimoni de la Generalitat

La Sindicatura de Comptes retreu a l'anterior Govern haver venut dotze edificis “per sota del cost d'adquisició”

Mas i Mas-Colell van malvendre el patrimoni de la Generalitat

Artur Mas i Andreu Mas-Colell, en una imatge d'arxiu

La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha publicat l'informe del compte general de la Generalitat de l'exercici 2014 revela que el Govern ha venut part del seu patrimoni “per sota del cost d'adquisició”. La Sindicatura ha estimat que aquestes operacions de compravenda han suposat una pèrdua financera de 39 milions d'euros aproximadament.

“Per raons de conjuntura econòmica i de mercat i per obtenir ingressos extraordinaris s’han venut dotze dels divuit immobles, adjudicats mitjançant subhasta o de forma directa, per sota del cost d’adquisició. El registre d’aquestes operacions de compravenda, prèvia redempció de censos, en la comptabilitat financera ha suposat que la IGGC hagi reconegut una pèrdua neta de 38,58 milions d'euros”, assegura l'informe.

La Generalitat també va formalitzar durant el 2014 la transmissió de la propietat de tres finques a l'Ajuntament de Barcelona per valor de 45 milions d'euros “a títol de dació en pagament de deute”. Per altra banda, el Govern va aprovar “l’alienació mitjançant dues subhastes públiques d’un lot de tretze immobles amb el posterior arrendament” per valor de 201 milions.

“Addicionalment per diversos acords de govern s’aprovà l’alienació directa de tres immobles propietat de la Generalitat per 47,13 M€ perquè anteriorment es van declarar desertes les subhastes públiques corresponents”, explica l'informe de la Sindicatura de Comptes.

27 Comentaris

Publicitat
#20 Xavieret, Bcn, 14/02/2017 - 18:04

Espanya en roba!!!!!

#19 Jorge, BcnisnotCat, 14/02/2017 - 17:17

El govern dels millors!!

#18 Alejandro, Barcelona, 14/02/2017 - 14:32

Les corría prisa tener dinero rápido para las "estructuras de Estado", para comprar votos al procés, para subvencionar a la prensa, a los cantantes y a tantas asociaciones, plataformas y demás cuentos chinos que han surgido en apoyo de la independencia.

#17 emprenayt, bcn, 14/02/2017 - 12:43

En el mundo empresarial, la fama de Mas como gestor es legendaria. Todas las grandes empresas lo querian en sus filas. Pero él se sacrificó por la patria. Son els millors.

#16 gurguri, barcelona, 14/02/2017 - 09:46

Estos dos se han de sentar en el banquillo de los acusados, supongo que han incurrido en mal versación de fondos públicos. Es la misma lógica que la investigación de la cúpula del Banco de España y CNMV por lo de Bankia.