Publicitat

El president ja va anunciar un impost de les grans fortunes el passat 12 de setembre

Mas es repeteix

Mas i Duran, en una imatge d'arxiu

L'anunci del president Mas durant el debat sobre política general que CiU està a favor que s'estableixi un impost sobre les grans fortunes no és nou. D'aquest afer ja havien parlat el mateix Mas, Duran i Homs.

El passat 12 de setembre, durant un acte organitzat per la Petita i Mitjana Empresa Catalana (Pimec), Artur Mas ja es va mostrar a favor del "concepte" d'un impost a les grans fortunes.

"Crec que el concepte no és equivocat per als temps que estem vivint", va dir. "Quan un veu les fortunes que cobren determinats directius, un pensa que s'ha de fer alguna cosa, no per raons recaptatòries, sinó per pedagogia. Cal crear el clima de que tothom contribueix a sortir d'aquesta crisi".

Va afegir que "el problema és determinar què considerem grans fortunes, i com evitem que siguin les classes mitjanes les que acabin per pagar aquest impost".

L'endemà, després d'una reunió del Govern, el portaveu de l'Executiu, Francesc Homs, va afirmar que "si es tracta de gravar grans fortunes, posem-nos d'acord sobre el que significa; si es tracta de gravar rendes molt altes no ho veiem malament. És un gest que es fa a d'altres països d'Europa, però el tema central és un dèficit fiscal que hem de corregir".

I el dia 19 va ser Josep Antoni Duran i Lleida qui, després d'una reunió de la comissió executiva de CiU, va dir que una de les seves propostes electorals serà la creació d'un "impost per a les grans fortunes".

"Amb mil persones", va indicar, "es recollirien molts més diners dels que es van a recollir amb l'impost de patrimoni. Els temps que corren exigeixen l'esforç de tots, i més encara dels que tenen molt".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat