Publicitat
Economia · 20 de Juny de 2014. 21:35h.

Mas-Colell: "La reforma fiscal no encaixa"

El conseller creu que no hi ha "un finançament suficient dels serveis de l’Estat del Benestar”

Mas-Colell: "La reforma fiscal no encaixa"

Una imatge del conseller Mas-Colell (Foto: Departament Economia)

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha valorat de forma negativa la reforma fiscal anunciada aquest divendres pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, afirmant que “els números presentats no encaixen, si pretenen una senda de reducció del dèficit i un finançament suficient dels serveis de l’Estat del Benestar”.

Mas-Colell ha afegit, després de fer aquesta afirmació, que “espero equivocar-me”. Unes declaracions que ha fet des de Califòrnia després d’un esmorzar amb empresaris catalans i californians, organitzat per Acció i la Cambra de Comerç de Los Angeles.

“Una reforma fiscal que no contempli el finançament dels serveis públics de l’Estat del Benestar, íntimament lligats al finançament autonòmic, no és seriosa”, ha apuntat.
 
Pel conseller, la reforma fiscal no té en compte les necessitats de finançament addicional de l'Estat del Benestar: “No vull pensar que això es deu a que el Govern del PP ha posat una pantalla entre els serveis públics i l’executiu central, i aquesta pantalla són les comunitats autònomes".
 
Segons Mas-Colell una reforma fiscal “ha de tenir un sentit global i donar garanties de resoldre diversos problemes: per una banda, uns tipus impositius molt elevats, però una recaptació insuficient i, d’altra banda, la manca de finançament dels serveis de l’Estat del benestar”.

En aquest sentit, el conseller d’Economia considera que ha de ser “la consideració central”: “Si no, hi haurà una planificació desequilibrada i, al final, la reforma serà imperfecta i no resoldrà els problemes”, ha subratllat.
 
“Si no millora substancialment la qualitat de recursos, no podrem aguantar ni la quantitat ni l’extensió dels serveis socials i això no ho sabrem fins que no hi hagi un nou sistema de finançament”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#11 BEJOTA, bcn, 28/06/2014 - 12:37

'Bultaco Rapitán'

Bultaco desenvolupa una moto elèctrica a Madrid
La companyia catalana, desapareguda en els anys vuitanta, torna aquest any a la producció.

#11.1 BEJOTA, bcn, 28/06/2014 - 12:37

COM AL QUEBEC:RES DE RES I MARXA D'EMPRESES.

#10 BEJOTA, bcn, 25/06/2014 - 20:26

Segons 'Financial Times':

Els inversors no contemplen la ruptura d'Espanya.

Al contrari del que defensa Mas, la independència de Catalunya comportaria greus conseqüències.

#9 la "Jaime I de Mallorca y Aragón", Vilablareitx, 21/06/2014 - 13:22

No sé como España todavía os da dinero.

#9.1 ambaixadorCAT, UK, 21/06/2014 - 13:29

hahahahahahahhahahahahahahahah ahahahahahahahhahahahahahahaha hahahahahahahahhahahahahahahah ahahahahahahahahhahahahahahaha hahahahahahahahahhahahahahahah ahahahahahahahahahhahahahahaha hahahahahahahahahahhahahahahah ahahahahahahahahahahhahahahaha hahahahahahahahahahahhahahahah ahahahahahahahahahahahhahahaha

#8 Kropotkin, Vic, 21/06/2014 - 11:22

16.500.000 de expolio anuales? Bah, pues yo creo que es genial que los impuestos catalanes vayan a Madrid. Así, mientras ellos asfixian al govern nosotros culpamos a la lengua catalana....bueno, os dejo, q sale el Rivera en 13TV, progresismo del fino...jua, jua...mejor hundidos

#7 epaminondas, Vilablareitx, 21/06/2014 - 10:54

Ahora tendremos menos dinero para subvencionar al independentismo.