Publicitat
Economia · 3 d'Agost de 2012. 14:50h.

Mas-Colell: "la caixa està buida"

La Generalitat deu 70 milions a les entitats socials

Mas-Colell: "la caixa està buida"

Mas-Colell i Cleries, durant la Diputació Permanent

El conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell i el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, han culpat l'Estat dels impagaments dels concert a centres socials, educatius i sanitaris durant la seva compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament. En concret, el Govern ha deu 70 milions d'euros a les entitats socials.

Mas-Colell ha responsabilitzat l'Estat de la dificultats de liquiditat catalanes, i ha lamentat aquesta situació, sobretot perquè "els catalans són contribuents generosos" a les arques públiques espanyoles. El titular d'Economia ha admès que "la caixa està buida". "No puc donar cap calendari, no ho puc garantir perquè depèn que el banc -que és l'Estat- funcioni adequadament", ha afegit.

En aquest sentit, ha vinculat les possibilitats de pagament que "els mecanismes de liquiditat del Govern espanyol haurien d'estar implantats", cosa que permetria a la Generalitat alleujar la seva situació de tresoreria.

Per la seva part, el titular de Benestar i Família ha dit que "hi ha una asfíxia econòmica -del Govern de Rajoy- que deriva en asfíxia social", ha dit, recalcant diverses vegades que no es pot assegurar que el Govern estigui executant polítiques antisocials.

Cleries ha assegurat que el Govern no ha deixat de pagar els concerts a centres socials, educatius i sanitaris, sinó que simplement els ha ajornat. "No és un impagament, sinó un ajornament", ha assegurat Cleries.

A més, Cleries ha indicat que, a les entitats socials, el Govern els ha deixat de pagar en total 70 milions, però ha indicat que estan al dia el pagament de prestacions i ajudes com la Renda Mínima d'Inserció (RMI), el fons de garanties per a l'impagament de pensions alimentàries, la dependència, entre d'altres.

Finalment, el conseller d'Economia ha apuntat que l'Executiu de Mas "confia que la situació es normalitzi" el mes d'agost i pugui a tornar a pagar al sector concertat després dels impagats del mes de juliol.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#25 angel, cardedeu is not ECSpaña., 06/08/2012 - 18:07

Quin ruc es aquet, ha donat tot els quartos que tenia a ECSpaña.

#24 quins collons que té, aquest paio, 05/08/2012 - 14:29

Mas-Colell: "la caixa està buida"
Peró la teva panxa està ben plena i la teva butxaca també.

#24.1 angel, cardedeu is not ecspain, 05/08/2012 - 23:51

ostres tu, anava a dir lo mateix que tu. pero un altre cosa més. la caixa està buida, per qué coi li dona al PP?

#24.2 guillem, bcn, 07/08/2012 - 11:49

D'entrada ja la té el govern central, la caixa.

#23 luis, barcelona, 04/08/2012 - 19:29

¿Nuria Feliu, sigue subvencionada?
Por poner un ejemplo....

#22 Tan fa, BCN, 04/08/2012 - 18:24

La caixa esta buida.. i els dipósits tambè. Com es posible que la Generalitat hagi fet servir els dipósits de fiançes dels lloguers per despeses seves?. En resum, ara no tenen els diners per tornar les fiançes. Aixó es per llogar-hi cadires.

#21 Almogàver , La Sagrera , 04/08/2012 - 14:08

Mas (Collell i Atur, els dos): La caixa està buida? Doncs nosaltres en tenim els collons plens!!!.
Plegueu, un conseller d'economia sense diners és com un bomber sense mànega. O és que a ESADE no us han ensenyat que heu de fer davant d'aixó. Molta teoria i pocs pebrots!.

#21.1 Carlemany, Fort-Pienc, 05/08/2012 - 22:07

Els d' ESADE i el IESE són uns babaus presumits, analfabets de les ciències empresarials i especialistes en tancar empreses