Publicitat
Economia · 10 de Juliol de 2014. 14:42h.

Mas-Colell fa caixa

La Generalitat ingressarà 800 milions després de traspassar el sanejament d’aigües residuals a l'AMB

Mas-Colell fa caixa

Mas-Colell

El Parlament ha validat, amb els vots de CiU i d’ERC, el decret llei del govern que modifica la llei de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que estableix un nou model de sanejament d’aigües residuals amb aquesta entitat, que rebrà un percentatge del cànon de l’aigua i, al seu torn, farà un pagament previst de 800 milions a la Generalitat. 

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha presentat el decret, i ha dit que comportarà una “millora del model”, basat en “la coresponsabilitat de les administracions competents en el cicle de l’aigua”, i també uns “ingressos extraordinaris”, que permetran reduir el dèficit pressupostari de la Generalitat. 

Segons que ha explicat, amb el futur conveni l’Agència Catalana de l’Aigua en mantindrà la planificació i el control, i se’n descentralitzarà la gestió a l’administració local, es podrà avançar el pla d’inversions de l’ACA i reduir-ne l’endeutament, i això no comportarà l’increment del cànon.

El decret ha estat validat per 69 vots a favor (CiU i ERC), 43 en contra (PPC, ICV-EUiA, C’s i CUP) i 20 abstencions (PSC). La cambra ha rebutjat, però, tramitar-lo com a projecte de llei, amb els vots en contra de CiU i d'ERC, i els vots a favor de la resta de grups.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 BEJOTA, bcn, 15/07/2014 - 12:50

El financer Oliver Rothschild adverteix que el projecte secessionista de Mas "no és gaire atractiu per als inversors"
Nou advertiment sobre els efectes negatius dels plans independentistes impulsats des de Catalunya.

#2 Kropotkin, Vic, 10/07/2014 - 16:22

Busco persona para entregarle mi sueldo y q me devuelva lo q le parezca. La culpa será mía si la cantidad no permite mantener mi familia... juas, juas...És que los catalanes somos unos insolidarios!!! Nos roban por el bien común de España y encima nos quejamos!!!

#1 BEJOTA, bcn, 10/07/2014 - 15:49

La inversión extranjera en Cataluña cae un 51% en el año de la consulta .

La Comunidad de Madrid sextuplica a la catalana durante el primer trimestre de 2014.


- La Razón digital