Publicitat
Economia · 18 de Setembre de 2012. 21:38h.

Mas-Colell avança un nou rescat per al 2013

"No serà l'any que ho aclareixi tot"

El Departament d’Economia que dirigeix Andreu Mas-Colell vol “mecanismes normalitzats” per obtenir liquiditat i, com que preveu que no arribaran al 2013, augura que Catalunya haurà de demanar un altre rescat l’any vinent.

“El 2013 no serà l’any que ho aclareixi tot, les dificultats en els mercats continuaran, i més val que tant l’Estat com nosaltres tinguem uns mecanismes normalitzats”, ha dit el conseller en al·lusió a un sistema “ordinari i transparent” com podrien ser els hispabons.

Malgrat els mals auguris, Mas-Colell ha assegurat “amb convicció” que “no hi haurà a Catalunya els homes de negre de Montoro”. “No es veuran perquè generarien una oposició molt forta del poble català”, ha reblat.

Sense mencionar cap vegada la paraula “rescat”, el conseller ha comparegut aquest dimarts al Parlament per reclamar que l’Estat comenci a operar amb una “instrumentalització europea” i la Generalitat amb un fons de liquiditat “sistemàtic”.

“Qui remena la cassola es queda el millor tall”, ha resumit Mas-Colell la situació a la qual s’haurà d’acollir la Generalitat, que d’una banda ha de complir amb els límits de despesa imposats per Madrid i que el conseller considera “injustos”, i de l’altra, haurà de fer front a les condicions del rescat que adopti el ministeri d’Hisenda.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Moises, Granollers, 21/09/2012 - 15:30

Qualsevol www.accidente.es que tingueu, estem a la vostra disposició!!!