Publicitat
Economia · 5 de Maig de 2014. 17:48h.

Mas agraeix a Nissan "haver confiat en Catalunya"

La companyia japonesa fabricarà a la capital catalana el nou vehicle 100% elèctric

Mas agraeix a Nissan "haver confiat en Catalunya"

Una imatge de Mas durant la visita a la planta de Nissan (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït als directius de Nissan “haver confiat en Barcelona i en Catalunya” a l’hora de decidir fabricar el nou vehicle 100% elèctric, que es fabricarà a la planta de la Zona Franca per a la distribució exclusiva a tot el món.

Mas ho ha afirmat durant l’acte d’inici de la producció d’aquest nou vehicle, tot apuntant que aquest fet posiciona la capital catalana com a una de les primeres ciutats europees en prioritzar aquest sector, fet que, ha dit, “donarà els seus fruits en la producció de vehicles d’aquestes característiques, dissenyats i fabricats aquí, però pensats per vendre’ls arreu del món”.

El cap de l’executiu català ha assegurat aquest migdia que la decisió de Nissan de produir la nova furgoneta elèctrica e-NV200 a Barcelona permet “reforçar la indústria, l’exportació, la modernitat a través de la innovació i de la tecnologia i, en aquest cas, de la sostenibilitat mediambiental” i, sobretot, “assegurar feina per a la gent d’aquí que la necessita”.
 
Segons el president català, la fabricació de la nova furgoneta de Nissan respon al fet que Barcelona hagi apostat “per la mobilitat elèctrica” i per “convertir la ciutat en una gran smart city a nivell mundial”. Mas ha assenyalat que es tracta d’una “aposta de llarg recorregut”, que “ens dóna centralitat productiva i industrial a nivell mundial i també en l’àmbit de la sostenibilitat ambiental”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha afegit que “Barcelona és una bona marca al món” i que la decisió de la Nissan per fabricar la nova furgoneta també ha estat condicionada perquè aquí té “una bona planta i una bona empresa, gràcies al seu clima de treball, d’innovació, de disseny i de mentalitat comercial”.
 
El president Mas ha fet una visita a la planta de producció acompanyat dels consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; el vicepresident executiu de Nissan Andy Palmer; el vicepresident de Nissan España, Frank Torres; i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 BEJOTA, BCN, 13/05/2014 - 17:43

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.
LVL

#10 BEJOTA, bcn, 08/05/2014 - 16:13

RECHAZAN IMPLICARSE EN EL PROCESO SOBERANISTA

Los empresarios catalanes dicen no a la independencia de Cataluña


El presidente de la patronal catalana, Joaquim Gay de Montellà, pide diálogo y añade que su función es generar riqueza y empleo

#10.1 BEJOTA, bcn, 13/05/2014 - 14:38

Critican el "fervor nacionalista"
Los empresarios alemanes alertan: la independencia sería
"nefasta" para Cataluña .Empresarios alemanes residentes en Cataluña advierten sobre las
"nefastas

#9 BEJOTA, BCN, 07/05/2014 - 17:12

Se empieza a desvincular de Cataluña.

La Caixa se prepara para la independencia y busca refugio en España.

27/04/2014 - 06:46

#8 DaniD, Barcelona,Tabarnia, Catalunya,España,UE?, 06/05/2014 - 14:07

Per l'acord de fa un any els nous contractats de Nissan reben sou equivalent a països com Eslovàquia.

Amb la complicitat activa de governs (Tripartit i CiU), sindicats i els treballadors veterans

www.atresplayer.com/television/programas/salvados/temporada-7/capitulo-3-precariado_2013110800802.html

#7 Papaluna, Barcelona, 05/05/2014 - 21:57

Motor Ibérica, als 60's i fabricava tractors Massey Ferguson perquè Franco decidí que hi hagués industria del motor a casa nostra, donada la industrialització natural de la zona. Després van compar-la els japos de Nissan i feren les primeres furgones i... fins avui. No 'confien'. Ja hi eren aquí.