Publicitat
Economia · 13 d'Abril de 2011. 13:39h.

Mas adverteix que podem acabar com Grècia

El president alerta contra el "col·lapse de l'Estat del Benestar"

Mas adverteix que podem acabar com Grècia

Mas, durant una sessió de control

 El president, Artur Mas, ha defensat les retallades que aplica el seu govern, perquè si la Generalitat no afronta el dèficit de 7.500 milions d'euros deixats pel tripartit "això va cap al col lapse com Grècia (...) al col.lapse de l'Estat del Benestar i de les classes més modestes ".

Les polítiques d'austeritat han protagonitzat la sessió de control del Parlament sobre el govern català, en la qual els grups de l'esquerra han demanat a Mas que "rectifiqui", feu cas als seus principals assessors i "comenci de zero" en les seves retallades pressupostàries per no fer malbé la qualitat dels serveis públics, principalment els de salut i educació.

En la seva rèplica a la intervenció en aquest sentit del president del grup del PSC, Joaquim Nadal, el president de la Generalitat ha afirmat: "Si es manté la línia que s'estava seguint, això va cap al col lapse com Grècia. L'hi dic així. Prenguin consciència. Volen l'exemple de Grècia? Saben el que significa? Col·lapse del servei públic, col lapse de l'Estat del Benestar i col·lapse de les classes més modestes".

"Nosaltres no portarem a aquest país al col lapse, a diferència del que vostès pretenien", ha asseverat Mas, que ha recordat que va ser CiU, durant els seus 23 anys de govern en l'etapa de Jordi Pujol, que ha tingut més participació en la construcció de serveis públics com el de sanitat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Bacus, Sort, 13/04/2011 - 22:04

Aquests convergents i en Mas al capdavant son uns veritables irresponsables, els del Tripa ens van portar a la vora del precipici i els convergents ens llençaran a l'abisme.

#4 Josep Portero, Terrassa, 13/04/2011 - 21:49

Hem sembla d'una irresponsabilitat molt greu aquesta comparació, que es totalment falsa.

#3 Thiago, Vic, 13/04/2011 - 21:15

De moment Mas amb les retallades Mas ens porta per un camí tot estrany cap al concert econòmic (ara pacte fiscal). A veure si retalla ara per deixar-nos més endavant com estavem. Si volem un finançament propi hem de pulir-nos (en serveis públics) tot el que Catalunya recapta.

#2 Montse, Barcelona, 13/04/2011 - 18:01

Si Catalunya fos independent i evidentment membre de l'Unió Europea, ara estaríem discutint de futbol i no de crisi.
I al Parlament es debatria si cal o no augmentar el nombre de plantes de generació d'energia eòlica.

#1 Juanc, Barcelona, 13/04/2011 - 13:45

Si Cataluña fuera independiente y estuviera en la C.E., con una población de 7,5 mio y la enorme deuda que tiene, la intervención hubiera sido automáticay y cuando decidiera la Merkel, fuera embajadas, ñoquis catalanistas, patronatos para los amigos, y todo el amplio PER Catalá.

#1.1 Thiago, Vic, 13/04/2011 - 21:11

jajajaja...no t'ho creus ni tu que ho dius. Si resulta que som de les CCAA que aportem més al conjunt d'Espanya, vivim per sota de les nostres possibilitats. No es pot ser més papista que el papa, que com a català que ets, també n'estas perjudicat d'això.