Publicitat
Economia · 23 de Gener de 2023. 21:00h.

Madrid guanya Barcelona també en fires

El director de Fira de Barcelona obvia el detall en una conferència

Madrid guanya Barcelona també en fires

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha obviat, segons la nota de premsa del Círculo Ecuestre que Madrid supera a Barcelona i lidera en 2023 el calendari de fires comercials en l'àmbit nacional amb un total de 37 salons internacionals.

"Fira de Barcelona és una de les principals fires europees, per darrere de les alemanyes, però per davant de París i Milà", ha dit en un acte que s'ha celebrat en el Cercle Eqüestre sota el títol "Fira de Barcelona: Motor econòmic sense fer cap referència al lideratge de la capital de l'Estat espanyol.

Segons publica el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en el Calendari Oficial de Fires Comercials Internacionals, la capital espanyola lidera la quota nacional, acollint el 35% d'aquests esdeveniments, per davant d'importants places del país com Barcelona (30%); València (9%) o Saragossa (8%).

Relat ha definit a la Fira de Barcelona com “un gran exemple de model de col·laboració públic-privada i lleialtat institucional”. Per a l'executiu, “les administracions han entès que la missió de la Fira és exercir de motor econòmic”, per la qual cosa ha assegurat que “tots han remat alhora, malgrat les diferències polítiques”.

També ha posat èmfasi en el fet que “la institució ha aconseguit ser mereixedora del respecte per part de la societat”, consolidant-se com “la primera fira a nivell europeu, per darrere de les alemanyes i per davant de París i Milà”.

Finalment, Pau Relat ha opinat que “Barcelona té un potencial enorme, però necessita gent amb mirada llarga” i ha instat les a les administracions a “assumir el repte d'aportar una visió a llarg termini pel bé econòmic i social de la ciutat”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 El abogado del diablo , El infienno, 24/01/2023 - 11:46

Camellos y burdeles frotándose las manos

#3 jfuertesf, BARCELONA, 24/01/2023 - 11:27

El que no diu aquest senyor, és que els principals executius de Fira Barcelona, vista la poca importància que la Generalitat els donava, es van anar a Madrid i van ser ells qui van organitzar Ifema. Per exemple, Francesc Sanuy i d'altres.

#2 El rulo carioca, Sarandonga, 24/01/2023 - 01:23

No creo que nos ganen. En cuestión de muñecos de feria tenemos bastantes.

#2.1 Anem sobrats, Chez Titole d'Empordà, 24/01/2023 - 10:09

Tenim La Cubana, els Joglars, Tonbi Albà, Polonia, els Germans Tonetti (Oriol i Carles), i molts més, no hi ha color, a més tenim la troupe de la xarlotada contínua de la ANC, Omnium Butxacal, etc. i a sobre tenim firaires desplaçats a Suissa, què més vols?.

#1 Marc de Vich, Vich, 23/01/2023 - 22:07

Todo el esfuerzo que hizo Felipe V con los decretos de nueva planta, las telas estampadas chintz, 75 colonias industriales, en detrimento de otros territorios de España, incluso los dictadores Primo de Rivera y Franco, por modernizar Cataluña, estos vampiros fagocitadores se los han cargado con dos misales y tres cuentos chinos, volver a la aldea

#1.1 Entregar la feina, Chicago meixugo, 24/01/2023 - 10:51

Antigament els sastres al acabar un encàrrec anàven a entregar la feina per cobrar, actualment els nostres líders cobren abans d'entregar la feina, cobren per anticipat i la feina no s'acaba mai malgrat que han deixat el país com un desert. Pensen seguir "treballant" i destrossant tot el que puguin. Això sí, en nom de la democràcia com a pret