Publicitat
Economia · 10 de Setembre de 2008. 14:56h.

L'UE preveu la recessió a Espanya aquest mateix any

El PIB caurà un 0,1 al tercer trimestre i un 0,3 al quart

L'UE preveu la recessió a Espanya aquest mateix any

El president Zapatero, amb el ministre d'Economia, Pedro Solbes

L'economia espanyola entrarà en recessió la segona meitat d'aquest any, segons la Comissió Europea, que preveu una caiguda del PIB trimestral al -0,1% entre juliol i setembre, i al -0,3%, entre octubre i desembre. Per al conjunt de l'exercici, Brussel·les vaticina un creixement a Espanya de l'1,4%, vuit dècimes menys que en el seu anterior càlcul, d'abril passat, i 1,3 punts menys que la taxa registrada el 2007. Aquest fet es deu a la contracció del sector de l'habitatge, al qual s'ha sumat la persistència de les turbulències financeres i la inflació més elevada de l'esperat, explica la Comissió en la seva anàlisi.

L'Executiu comunitari ha revisat a l'alça la seva previsió d'inflació a Espanya per a 2008, fins al 4,5%, set dècimes més que la previsió feta l'abril. Brussel·les assenyala que la ralentització de l'activitat s'agreuja a causa de l'elevat dèficit per compte corrent, que supera el 10% del PIB, i a la gran dependència del petroli, més gran que la d'altres economies europees.

Així mateix, la Comissió preveu un "estancament" de la creació d'ocupació, pel retrocés de la construcció i el menor augment de la renda disponible de les famílies, com a conseqüència de les pressions inflacionistes. A més, el recurs al crèdit per a consum s'està complicant, per la rigidesa al mercat financer.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 joan, manresa, 10/09/2008 - 17:50

El partit socialista ha perdut el nord.A mí tan men fot,sinofós perque també u pagaré.Com pot dir el Sr.Solbes i quedarse tan ample,,el Gover ni tans sols treballe amb haquesta hipotesis,,dons amb que treballe..,?amb promesas,?amb somnis..?Quina patacade