Publicitat
Economia · 18 de Febrer de 2010. 18:50h.

Llena: "Jo entenc els pagesos"

El conseller diu que “no podem fixar els preus en una economia de mercat"

Llena: "Jo entenc els pagesos"

El conseller d'Agricultura, Joaquim Llena

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha declarat a TV3 sobre les protestes de la pagesia, que “jo entenc els pagesos i comparteixo els seus neguits, però no són diferents dels que tenen els pagesos d’Espanya o del món”.


Després de dir que “afrontem les manifestacions dels pagesos amb moltes ganes de diàleg”, ha afirmat que “des del Departament, prenem mesures per ajudar els pagesos, que ja sé que no són suficients però són les que podem en el marc legal i pressupostari que tenim. Crec que el Govern i la ciutadania en general", ha assenyalat, "no són prou conscients de la importància de la pagesia”.

Els pagesos es queixen dels baixos preus dels seus productes, però segons el conseller “no podem fixar els preus dels productes perquè estem en una economia de mercat i dins un marc normatiu, però potser hi hauria d’haver un organisme que marqués què costa un quilo de peres o un quilo de carn”.

“Hauríem d’intentar regular", ha afirmat, "que hi hagués topalls de seguretat en diferents passos de la cadena i no permetre que un pagès vengui per sota del preu de cost”, y també ha dit que “entre el preu d’origen d’un producte i el final, passen moltes coses que sovint no s’expliquen, però és veritat que sempre acaben rebent els pagesos”

Ha matisat que “malgrat tot, en la distribució de determinats productes  molt delicats com són els préssecs, hi ha una minva que encareix el procés”, i ha afegit que “si algú està protegit o blindat per la pròpia dinàmica és el gran operador, les distribuïdores, que a més són poques, i que no cal que facin grans acords perquè acorden preus de manera implícita i sense donar gaire explicacions”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 sulfuro sulfuro, Barcelona, 20/02/2010 - 10:23

Es muy fácil decir, y queda muy bien, que se entiende a los payeses, sentado en un mullido y bien pagado sillón
Me temo que los payeses no entenderán a su conseller
Gencat debiera darse cuenta de que no solo los botiguers tienen voto.
El campo se hunde

#6 Pau, Barcelona, 19/02/2010 - 14:09

No a les extorsions dels empresaris als polítics per perjudicar als consumidors!

#5 Genís, Cervià, 19/02/2010 - 11:33

Llena posa´t les piles, a veure si cardeu alguna cosa de profit amb lo poc que os queda en 7 anys no heu cardat brot

#4 pages, lleida, 18/02/2010 - 22:02

no demanem que ens salvin el cul a costa de ningu, no demanem diners al l´administracio , nomes volem que el kilo de pressecs que ens paguen a 15 centims i que tu " listillo " pagues a 3 euros tingui un preu just per a tot-hom.

#3 francesc, bcn, 18/02/2010 - 20:10

El que impedeix als pagesos o qui sigui muntar distribuidores és el cartel d'aquests 4, que exigeixen exclusivitat als seus servidors. Una pràctica ilegal i anti-mercat lliure. Munta una distribuidora i veuràs quantes marques no pots vendre, savi