Economia · 3 de Juny de 2009. 21:27h.

Lleida estrena aeroport

Comencen els vols de prova a les instal·lacions de Lleida-Alguaire

Lleida estrena aeroport

L'avió que realitza les proves, a l'aeroport de Lleida-Alguaire

L'aeroport de Lleida-Alguaire ja està a punt. De fet, des d’aquest dimecres fins dissabte es realitzen els vols de prova per tal de calibrar tots els sistemes de navegació aèria. Les proves, a càrrec d’Aena, són una avaluació essencial de cara a la seva posada apunt abans que entri en servei la propera tardor.  

El primer avió en aterrar a l’aeroport de Lleida-Alguaire ha estat un aparell de proves, Beechcraft model B200. L'avió realitza vols passants a l’entorn de l’aeroport, així com maniobres d’aterratge i enlairament, per tal de calibrar els equips de navegació aèria d’aquesta infraestructura abans de la seva posada en servei.

L’avió utilitzat per aquestes proves és un aparell especialitzat i equipat per a realitzar aquest tipus de vols, necessaris per a la avaluació de nous dispositius aeroportuaris, manteniment dels existents o, com és el cas, la  posada apunt d’aeroports abans de la seva estrena.
 
Les proves estan a càrrec d'Aena, entitat publica estatal amb competències sobre la navegació aèria. En aquest sentit, un equip de tècnics d’Aena s’ha desplaçat aquests dies a l’aeroport per tal de comprovar i fer els ajustos necessaris de tot el sistema de navegació.

Un cop finalitzat aquest procés de calibratge, es podran iniciar els tràmits necessaris per a la seva aprovació per la comissió interministerial de Fomento i Defensa i la seva posterior publicació en la documentació aeronàutica oficial per al coneixement dels futurs usuaris de l’aeroport (companyies aèries i pilots).
 
 L’aeroport de Lleida-Alguaire, que és el primer promogut per la Generalitat, entrarà en funcionament aquest any. Així, s’afronta ara una etapa decisiva per a la seva posada en marxa. Un cop finalitzats la majoria de treballs d’infraestructura i iniciats els vols de prova comença el compte enrere per a l’estrena del nou aeroport.
 
En els propers  mesos, doncs,  es completaran els acabats de la infraestructura, es definirà el model de gestió de l’aeroport, s’iniciarà el concurs per cercar una empresa concessionària, es tancaran acords amb diverses companyies aèries, es concretaran els plans de vol per les primeres fases de servei i es multiplicaran els actes de promoció de l’aeroport.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carrasclet, Reus, 04/06/2009 - 11:41

Espero que España traspassi d'una vegada els aeroports i no passi com amb els repetidors de televisió que tenim tots els pics del país amb un repetidor de Reteviísion i un de TV·

#1 CTA, Iberia, 04/06/2009 - 00:00

Espero que los gastos de otro aeropuerto sin aviones loa pague esta vez la Comunidad Autonoma que lo promueve. Ya está bien de pedir a Aena que baje las tasas y pretender a la vez quer cargue con las perdidas de los aeropuertos que aparecen como setas.