Publicitat

Mas 'ven' Catalunya com el territori "més creatiu del sud d'Europa"

L'Holanda del Sud

Mas, durant la visita als Laboratoris Esteve. (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat el nou centre de R+D dels Laboratoris Esteve on ha assenyalat que "la dinàmica que està portant Catalunya en l’àmbit científic, malgrat les dificultats i els ajustos actuals, fa que sigui el territori més potent, més productiu, més imaginatiu i més creatiu del sud d’Europa”.

Segons Mas, "en aquí també podem guanyar la partida”. "En aquests moments a Catalunya estem dibuixant l’atles científic de les properes dècades”, ha reblat durant la seva estada al Parc Científic de Barcelona.

El cap de l'executiu ha destacat la col·laboració entre la universitat i l'empresa, tot i reconèixer que "no hem agafat encara el ritme que li correspondria al nostre país, però no és una batalla impossible, com ho demostra aquest centre de Esteve, que és un exemple de col·laboració entre empresa, universitat i recerca”.

“El nostre gran repte com a país és tenir gent que s’especialitzi en un llenguatge comú a les empreses, a les universitats i els laboratoris”, ha afegit. Mas ha destacat que "a l’empresa familiar hi ha una bona part de les capacitats d’aquest país per sobresortir de les dificultats actuals”.

El president de la Generalitat ha remarcat que "en els últims 10 o 12 anys, en l’àmbit de les empreses farmacèutiques, tant les estrangeres instal·lades aquí com les pròpies, s’ha arribat a registrar 20.000 patents, i això vol dir que el teixit empresarial i de recerca és al nostre país".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Javierin, BCN, 21/09/2012 - 13:29

En què quedem: Holanda del sud? Massachusetts d'Europa? ...

#12 Àcrata, Badalona, 20/09/2012 - 04:38

Creatius sobretot a l'hora de robar els polítics i d'explotar els empresauris als treballadors.

#11 FERRAN, BARCELONA, 19/09/2012 - 20:52

Holanda té grans multinacionals com la Phillips (a diferència de catalunya). Holanda està ancorada al bell mig del nucli dur de l'Europa rica: benelux, nord de França, Alemany, Luxemburg, mentre que Cat. està a un cantonet del sud d'Europa... La veritat, no veig gaires similtuts...

#10 Kropotkin, Vic, 19/09/2012 - 20:12

A mi la impresión que me da Cataluña es de ser la Somalia del Norte con muchos humos y mucho chorizo suelto...

#9 -emilio, a, 19/09/2012 - 19:55

el 90% de las exportaciones catalanas son de empresas extranjeras como Seat, Nissan, Bayer, Basf y DowChemical que estan aki por los bajos costes laborales, el "talento" catalan es incapaz de abrir nuevos mercados, son "otros" los innovadores, nosotros solo producimos para esos "otros"