Publicitat
Economia · 4 de Novembre de 2010. 20:55h.

L'FMI no es refia d'Espanya

Considera que no aconseguirà la reducció prevista del dèficit

L'FMI no es refia d'Espanya

El director gerente del FMI, Dominique Strauss-Kahn, en una imatge d'arxiu

El Fons Monetari Internacional (FMI) calcula que el dèficit fiscal d'Espanya es reduirà l'any que ve fins al 6,9% gràcies als ajustos empresos, encara que la xifra supera nou dècimes la previsió oficial del Govern espanyol.

En un informe sobre la situació fiscal al món, l'FMI reconeix que, tot i els esforços que s'han fet, Espanya és, al costat dels Estats Units, Irlanda, Grècia i el Japó, un dels països que registrarà un "creixement pronunciat" del pes del deute sobre el producte interior brut (PIB) entre el 2009 i el 2011. La previsió del Govern espanyol és que el deute públic suposarà aquest any el 62,8% del PIB, i el que ve creixerà fins al 68,7%.

L'FMI ha distribuït el seu informe fiscal semestral, en el qual es reflecteix la situació fiscal en el món després de dos anys en què els dèficits de molts països van créixer a causa dels plans d'estímul llançats per sortir de la crisi. L'informe projecta, en termes generals, que el dèficit fiscal mundial caurà del 6,8% el 2009 al 6% el 2010. Pel 2011, la previsió és que se situï en el 4,9%.

Per a Espanya, l'FMI calcula per aquest any un dèficit del 9,3%, el mateix que preveu el Govern de Zapatero, respecte de l'11,2% de l'any passat. Pel 2011 apareixen diferències, ja que estima que se situarà en el 6,9%, respecte del 6% que calcula l'Executiu espanyol.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat