Publicitat
Economia · 24 d'Abril de 2014. 11:32h.

L'expresidenta d'IBM-Espanya, al consell de CaixaBank

Amparo Moraleda substitueix Susana Gallardo a l'entitat catalana

L'expresidenta d'IBM-Espanya, al consell de CaixaBank

Amparo Moraleda, en una imatge d'arxiu

L'expresidenta d'IBM-Espanya Amparo Moraleda s'incorporarà al consell d'administració de CaixaBank, el banc de la Caixa, com a consellera independent de l'entitat.

Aquest afer era un dels punts de l'ordre del dia de la junta general d'accionistes del banc, que s'ha celebrat aquest dijous a Barcelona. Moraleda que substituirà Susana Gallardo, que ha complert el termini del seu mandat, ocuparà el càrrec per un període estatutari de sis anys.

Amparo Moraleda (Madrid, 1965), va ser presidenta de la companya nord-americana IBM a Espanya, Portugal, Grècia, Israel i Turquia des del 2001 fins al 2008. Al desembre d'aquest últim any es va incorporar a l'elèctrica Iberdrola, on va exercir funcions de coordinació del negoci internacional.

Al febrer del 2012 va pactar la seva sortida de la companyia energètica i al març d'aquest mateix any va ser nomenada consellera externa independent de Corporació Financera Alba. Moraleda, que també és consellera de grups com a Meliá Hotels i Alstom, és actualment presidenta de l'empresa Sistemes i Serveis d'Il·luminació Eficient (SSIE).

Així mateix, es ratifica el nomenament d'Antonio Sáinz de Vicuña com a conseller independent, aprovat pel consell de l'entitat el passat 27 de febrer, també per un termini de sis anys.

De la seva banda, Joan Rosell, president de CEOE, ha estat reelegit conseller extern, "sense perjudici que pugui ser recalificat com a conseller independent a proposta de la comissió de nomenaments i retribucions", quan es produeixi la transformació de la Caixa en fundació.

La junta general d'accionistes de CaixaBank va reelegir igualment David K.P. Li com a conseller extern de l'entitat, i  Alain Minc com a conseller independent.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pep, manresa, 24/04/2014 - 12:02

Vinga, som-hi, a apujar 1 (altre) euro les comissions de les llibretes de les iaies, vídues i pensionistes de la caixa per pagar els sous milionaris d' (encara) més ecscañolistes de l'Obra SoCiUal dels Peatges.