Publicitat
Economia · 27 de Juny de 2020. 15:37h.

L'expresident del Cercle critica la "incompetència" de Torra

Antón Costas alerta contra una Catalunya "empobrida"

L'expresident del Cercle critica la "incompetència" de Torra

L'expresident del Cercle d'Economia i catedràtic d'economia de la Universitat de Barcelona, Antón Costas, ha manifestat que "la pandèmia ens ha mostrat que el Govern català té les prioritats molt equivocades" i en un article a El Periódico ha advertit que "ara el risc és que Catalunya es transformi en una comunitat empobrida per falta de rellevància política i capacitat del Govern per negociar situacions com la de Nissan".

Costas ha criticat que el Govern hagi decidit "fer recaure el control de la pandèmia en la responsabilitat individual dels catalans més que en la llei" i creu que "aquesta inhibició és una conducta irresponsable, donada la gran probabilitat de rebrots".

"¿A què respon aquesta inhibició política de Torra?" es pregunta el catedràtic, i considera que "hi ha dues possibles explicacions". "Una és, simplement, la incompetència. La incapacitat per gestionar el porta a inhibir-se" sentencia Antón Costas, que posa els exemples de "la falta de resolució per dirigir els serveis sanitaris, de salut i de cures de la gent gran".

La segona, segons ell, "no exclou la de la incompetència, sinó que és complementària" i és "l'excepcionalisme que practica una part del sobiranisme. La idea que els catalans són els millors en tot". En aquest sentit, recorda que la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va afirmar que "si fóssim independents, no hi hauria hagut morts" i apunta que "de res val que les dades ens diguin que a tots els països del món hi ha hagut morts, l'excepcionalisme porta a sostenir afirmacions absurdes com aquesta".

Finalment, dubta que "Torra i els partits que continuen defensant l'unilateralisme siguin capaços de canviar les seves prioritats" i creu que "les eleccions són necessàries per construir un nou contracte social i polític que ens permeti afrontar amb èxit aquesta triple crisi social, econòmica i industrial".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#9 Conclusió, Girona, 28/06/2020 - 12:57

Aquest home sempre ha tingut les idees clares. De tota manera no ha descobert res de nou, ja fa anys que molts ho vèiem venir i de fet la decadència de Cat. fa al menys 7 anys que va de la ma dels gurús dels estatuts, drets a decidir i tota la colecció de somnis i contes de la vora del foc. Si més no caldría adonar-se que els "líders" son fum.

#8 SID, BCN, 28/06/2020 - 03:24

N'hi ha molts q si haguessin dit el que pensaven fa 15 anys ens haguessin fet un favor.

#7 Daniel, Tokio, Texas, 28/06/2020 - 02:01

Todos "critican", "confiesan", "admiten" cuando son "ex". Mientras están en el cargo todos son aduladores.

#5 Ramon, Barcelona, 27/06/2020 - 19:52

Sàvies paraules les d'aquest senyor. Catalunya va cap a la decadència lenta, però inexorable. Si no sortim, com a poble o ciutadans, d'aquesta via morta que és el procés independentista, no tindrem solució.

#4 Objectius en curs, Capetown del Llobregat, 27/06/2020 - 18:21

Que ningú dubti sobre els objectius dels governs independentistes de pacotilla, l'independentisme és sols un pretext per aconseguir precisament el contrari: una Nomenklatura d'escollits (?) amb sous de colló de mico, uns colectius subvencionats i un residu nombrós de catalans empobrits i desnortats deixats de la ma de Deu.