Publicitat
Economia · 18 de Setembre de 2020. 11:59h.

L'Estat tindrà el 15% de la Caixa

Bankia desapareix

L'Estat tindrà el 15% de la Caixa

Els Consells d'Administració de CaixaBank i Bankia han aprovat el seu projecte de fusió per absorció de Bankia per CaixaBank, consistent en una equació de bescanvi de 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia.

Encara s'ha de fer públic el preu exacte de l'operació, com es valoraran les accions de Bankia i quant en pot treure l'Estat. A grans trets un 30% serà de la Fundació la Caixa i al voltant del 15%, l'Estat, que hauria d'intentar vendre's les accions quan pugui recuperar part --una part molt minsa-- dels més de 22.000 milions d'euros de diners públics que va abocar en el rescat. Per això el FROB tindrà directament una persona amb veu i vot al consell d'administració de la nova entitat.

La Caixa destaca que “aquesta operació suposa la creació del banc líder del sistema financer espanyol, amb una presència territorial molt equilibrada i amb els recursos i la capacitat per afrontar els reptes del sector”.

La nova entitat, que mantindrà la marca CaixaBank, neix amb l'objectiu “d’aportar valor als clients, millorar la rendibilitat per als accionistes i seguir donant suport a la recuperació econòmica d'Espanya”.

El bescanvi establert suposa que els accionistes de CaixaBank representaran, inicialment, el 74,2% del capital de la nova entitat, i els de Bankia, el 25,8%. CriteriaCaixa, entitat controlada al 100% per la Fundació Bancària “la Caixa”, es mantindrà com a accionista de referència de CaixaBank amb al voltant del 30% de l'accionariat, mentre que el FROB assolirà el 16,1%.

L'estructura accionarial de l'entitat combinada es completa amb un 54% de free float (accions cotitzades en el mercat de valors), el 37% correspon a inversors institucionals i el 17% al mercat minorista.

Del total de 15 membres, dos seran consellers executius, dos seran a proposta de CriteriaCaixa, un a proposta de BFA Tenedora de acciones, SA, sis independents a proposta de CaixaBank i tres independents a proposta de Bankia. Els consellers independents suposen un 60% del total de consellers i la representació de les dones en el Consell d'Administració assoleix el 33%.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Marcial, Santa Coloma, 18/09/2020 - 14:55

"¿Qué es esto.. Grapa?!“ Gustavo Cerati, músico

...y caixabank se tragó a bankia. Se lo bebió de un trago a sabiendas que flotaban extraños grumos del estado y otras especias. Lo necesitaba, debía absorberla para crecer. Crecer, una palabra absurda para esa gente atrapada por su estrecho marco mental, ensimismada con su legado ancestral

#2 Luigi., Barcino, 18/09/2020 - 12:45

Desaparece Bankia y,con él, el pastón del rescate.

#2.1 pepe, andorra, 19/09/2020 - 21:22

y q te esperabas? le regalaron el popular a los corsarios de santander, y la caixa se iba a quedar con bankia, pero no se queria comer los pufos q dejaron sindicalistas, patronos y politicos con sus tarjetas black. Asi q lo pagamos todos los españoles para q ahora se lo quede la oligarquia feudal y casposa de Barcelona, hala a cerrar cuenta y listo

#1 pepe, andorra, 18/09/2020 - 12:19

una mas del poder feudal en convinencia con el poder politico, hemos pagado los platos rotos de la fiesta de las cajas con los sindicalistas, politicos y demas y ahora le regalan, si le regalan, pq todo son papelitos, las cajas de madrid y valencia a la oligarquia feudal de Barcelona. El proyecto del oligopolio bancario es cobrar 200 pavos año cta