Publicitat
Economia · 5 de Juliol de 2013. 14:56h.

L'Estat podrà suspendre lleis autonòmiques que vagin contra la unitat de mercat

La suspensió durarà tres mesos i es podrà iniciar a instàncies d'un operador

L'Estat podrà suspendre lleis autonòmiques que vagin contra la unitat de mercat

De Guindos ha presentat la llei de garantia d'unitat de mercat

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres el projecte de Llei d'unitat de mercat, que segons el Ministeri d'Hisenda permetrà reduir en un 35% les càrregues administratives per a la creació d'empreses i farà augmentar el PIB en un 0,15%, una xifra equivalent a 1.500 milions d'euros anuals. 

La nova Comissió de la Competència, amb seu a Madrid, podrà provocar la suspensió automàtica de normes autonòmiques o locals. La suspensió durarà tres mesos i es podrà iniciar a instàncies d'un operador. Segons el govern espanyol no es tracta en cap cas d'una llei d'harmonització ni recentralització. 

"Pretenem portar a l'estat el que regeix a la resta de la Unió Europea": que es pugui operar amb llicència única, és a dir que una empresa que obtingui llicència per treballar en una comunitat podrà treballar a totes les altres.

El ministre d'Economia, Luís de Guindos, ha explicat que aquesta nova llei, que ara anirà al Congrés, afavorirà sobretot les pimes, ja que les grans empreses acostumen a tenir gabinets jurídics per solucionar aquests temes. 

Finalment, De Guindos ha dit que es tracta d'una norma fonamental per acabar el fet que l'actual sistema dificulti els negocis i la inversió estrangera.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 BEJOTA, BCN, 06/07/2013 - 13:14

SRS. DEL PP: GOBIERNEN CON FIRMEZA PORQUE TIENEN LEGITIMIDAD Y MAYORÍA.

#3 Agus, Bcn, 05/07/2013 - 16:12

Me parece una de las mejores medidas de este Gobierno, a ver si empiezan a gobernar de una vez y dejan de emular a ZP

#2 rotko, Barna, 05/07/2013 - 16:10

La unidad de mercado beneficia en primer lugar a als comunidades con mas actividad comercial en todo el estado. Por ejemplo, a Catalunya. Ya verás como los talibanes oprimidos, están en contra.

#1 BEJOTA, BCN, 05/07/2013 - 15:55

The Economist?.La revista británica publicó un reportaje titulado ?La fiesta ha terminado?, donde analizaba la crisis económica española y en el que hacía alusión a los nacionalismos como parte del problema

#1.1 ja n'hi ha prou, BCN, 15/07/2013 - 10:49

Precisament per això, tranquil, aviat Catalunya ja no serà un problema per escanya, serem un estat independent.
Talibanes oprimidos? la ignorància d'algunes persones que intenten ser enginyoses es dramàtica!
Fes-t'ho mirar.

DUI AL 2013 ||*||