Publicitat
Economia · 3 de Febrer de 2017. 20:47h.

L’Estat intenta donar la imatge que inverteix a Catalunya

La finalització de les obres del tren llançadora que unirà Sants amb l’aeroport s’endarrereix fins després del 2018

L’Estat intenta donar la imatge que inverteix a Catalunya

Sáenz de Santamaría i de la Serna durant la visita de les obres (foto: Delegació del Govern)

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, han volgut donar aquest divendres la imatge de que l’Estat espanyol està invertint a Catalunya visitant les obres del tren llançadora que connectarà l’estació de Sants amb les terminals. Tot i que s’ha explicat que les obres avancen, durant la visita s’ha informat que l’entrada en servei d’aquesta infraestructura s’endarrereix un cop més. Foment ha anunciat que la seva finalització s’allargarà més enllà del 2018, any en que estava prevista.

Iñigo de la Serna ha explicat que les obres de construcció d'aquest enllaç ferroviari arriben a un grau d'execució del 25% del total. Això suposa uns 60 milions d'euros dels 285 milions pressupostats per al total d'aquesta infraestructura. Actualment, es treballa en la plataforma de la via de la connexió ferroviària on posteriorment es col·locaran les vies del tren llançadora.

El Govern espanyol ha assegurat que la inversió prevista “reafirma el compromís inversor de Foment amb la xarxa ferroviària de Catalunya”. L’Executiu destaca que la infraestructura tindrà “especial rellevància per la significativa millora que representarà per a la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona, en tenir parada a les dues terminals del complex aeroportuari, quedant connectades entre si i amb el sistema de Rodalies”.

Les estimacions indiquen que entre 7 i 9 milions d'usuaris l'any podrien beneficiar-se de la nova connexió, que enllaçarà en aproximadament 19 minuts l'estació de Barcelona-Sants amb la terminal T1. El nou accés ferroviari a l'Aeroport tindrà una longitud total de 4.495 m i s'iniciarà a l'enllaç amb la línia d'ample convencional Barcelona-Tarragona, discorrent en doble via fins a la terminal T1, amb una parada intermèdia a la terminal T2.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 Xexo, Premia, 05/02/2017 - 11:21

La culpa es vuestra si no se paga lo que de veis se gastaria en infraestructuras el tripartito dejo las finanzas secas el arturo mas secas entre todos la mataron i ella sola se murió

#4 Smicht de Platja, Cuni, 04/02/2017 - 10:43

El victimisme galopant. +noensestimen
El Estat no inverteix mai prou.
Mentres la catalana carnica GUISSONA inverteix a ZARAGOZA no a la nova republica de Catadisney .....4000 llocs de feina.

#3 JUANICO, Barcelona, 04/02/2017 - 10:04

Qué penoso !!!

Y que aún haya gente que se lo trague !!!

#3.1 PQG, Metrópolis, 04/02/2017 - 12:18

Y qué? Todavía hay gente que cree que los independentistas son mayoría. Todavía hay gente que se cree que el proceso viene formado de abajo arriba y que la generalitat se preocupa por sus ciudadanos, ese 37% de nacionalistas.

#3.2 PQG, Metrópolis, 04/02/2017 - 12:31

Y los hay que critican el traslado a Cataluña de trabajadores del resto de España colonización y no una cosa buena que fortaleció el territorio catalán que fue lo que fue esa mal llamada "Inmigración"

#3.3 PQG, Metrópolis, 04/02/2017 - 12:33

O los que, se piensan que Cataluña sería más fuerte sin el resto de España. su principal cliente comercial así como las tierras hacia las que muchísimos catalanes sienten mucho aprecio. Así que está bien que la gente vea que el estado no se a rendido con Cataluña Sr Juanico.

#1 Galderic, Barcelona, 03/02/2017 - 21:30

Avui tocava visitar a la colònia, a seguir enganyant a la ciutadania catalana, amb inversions que mai acaben i que quan acaben ja són obsoletes. Mentrestant a la capital de la Metròpoli, disparen amb pòlvora de rei . L' Operació Farsa avui era a l'aeroport del Prat.

#1.2 PepetCabrejat, Bcn, 03/02/2017 - 23:37

No pateixis, ja queda poc per a marxar. Pregunta-li al Joel Joan o al Partal i veuràs com tinc raó.

#1.3 Lorena, Bcn, 04/02/2017 - 10:47

Colonia no, ZOO d'en PUJOL-JUNQUERAS i la monja argentina Caram, i el Joel cararuk, dels Rufians, i quina pena.