Publicitat
Economia · 25 de Juny de 2010. 22:00h.

L'Estat autoritza més deute a Catalunya

El Consell de Ministres dóna el vistiplau a operacions per aconseguir més recursos

L'Estat autoritza més deute a Catalunya

La ministra d'Economia, Elena Salgado, amb el conseller d'Economia de Catalunya, Antoni Castells

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres operacions d'endeutament a set comunitats autònomes entre elles Catalunya, que ha estat autoritzada a realitzar operacions de préstecs a l'interior i l'exterior i un programa de bons i obligacions fins a un import màxim de 1.794,5 milions d'euros.

Segons la referència del Consell, Catalunya ha obtingut a més el vistiplau per a una ampliació del programa d'emissió de pagarés en 2.000 milions, fins a un import màxim del programa de 3.000 milions.

Les altres comunitats autònomes autoritzades a realitzar operacions d'endeutament són la Comunitat Valenciana, Andalusia, Galícia, Múrcia, Cantàbria i Extremadura.

Totes aquestes operacions s'autoritzen segons el que estableix la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes i la llei orgànica complementària de la llei general d'estabilitat pressupostària.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Fran, Llinars, 28/06/2010 - 16:31

i xq volen endeutar-se´n mes?no estan retallant sous,llei dependencia,pujant impostos,etc?no sera x l´habitual,es a dir, viatges,embaixades,tunings,subvencions x la cria d cucs catalans,etc...?total d qualsevol manera l´acabarem pagant nosaltres,no ells.