Publicitat
Economia · 12 de Març de 2013. 17:55h.

L'esquarterament de Catalunya Caixa

L'economista Francesc Cabana adverteix que pot acabar venuda "a trossos"

L'esquarterament de Catalunya Caixa

Cabana, en una foto d'arxiu

L'economista Francesc Cabana ha assenyalat que "és molt possible que Catalunya Caixa acabi venuda a trossos perquè ningú no se la vol quedar. Espero que no sigui així, però no sé quina és l’alternativa”, ha indicat durant una entrevista a Els matins de TV3.

Pel que fa als bancs de Catalunya, ha dit que "la situació del sistema financer català no és tan dolenta: de les quatre grans entitats espanyoles, n’hi ha dues de catalanes: Caixa Banc i Banc Sabadell. És el 50%”. També ha augurat que "les obres socials de les caixes és molt possible que desapareguin en dos o tres anys. Ho trobarem a faltar molt”.

El president de l'Ateneu Barcelonès ha remarcat, en referència a la situació econòmica de Catalunya, que "hem de tenir consciència que en aquest país s’està aplicant un procés d’asfíxia financera a conseqüència d’unes iniciatives impulsades pel Parlament i el Govern de la Generalitat”.

Per a Cabana, "el Govern de l’Estat, d’una manera conscient i voluntària, està asfixiant la Generalitat. Amb això aconsegueix dues coses: crear un problema greu a la Generalitat i crear una desil·lusió general en el públic català cap al seu govern".

Alhora, s'ha preguntat, en referència al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, "com és que no desmenteix una notícia publicada en plena campanya electoral? No entenc aquestes coses”. “Hi ha gent que intenta provocar mala maror en un país que està exercint els seus drets democràtics”, ha conclòs.


 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 XXXX, YYYY, 14/03/2013 - 00:36

Si nadie ha querido quedarse con Catalunya Caixa por algo será. Una Entidad con más de un millón de clientes en Catalunya debería de ser un caramelo. Y en cambio en lo que se ha convertido es en una auténtica pesadilla y en una carga para el FROB. Todó tiene los días contados al frente de la Entidad

#9 Anónimo, Anónima, 14/03/2013 - 00:29

Si nadie ha querido quedarse con Catalunya Caixa hasta ahora por algo será. Una Entidad con más de un millón de clientes en Catalunya debería de ser un caramelo. Y en cambio se ha convertido en una verdadera pesadilla y una carga para el FROB. Todó tiene los días contados al frente de la Entidad.

#8 spanish, Madrid, 13/03/2013 - 18:34

en el fondo los convergentes son españolistas infiltrados para hundir a Catalunya.........

#7 ccc, bcn, 13/03/2013 - 11:57

Podria parlar amb el Sr Narcis Serra, q el va recolçar per ser president de l'Ateneu, i fer una conferència per explicar com va enfonsar Caixa Catalunya.

#6 picaprorte, barcelona, 12/03/2013 - 19:59

Este señor por decir , no sera un agente infiltrado de la Caixa ? para crear desconcierto entre los clientes y asi beneficiar a la banca que se autodenomina sana , y en el fondo esta peor que las nacionalizadas ?