Publicitat
Economia · 10 de Març de 2009. 23:02h.

Les receptes de Montilla

El president recomana "realisme, fermesa i esperit de sacrifici" contra la crisi

Les receptes de Montilla

Montilla, amb Corbacho, Sebastián, Serna i Huguet

El president de la Generalitat, José Montilla, ha aprofitat una conferència al Cercle Financer de la Caixa per a donar suport a les mesures impulsades pel ministre de Treball, Celestino Corbacho, aprovades pel darrer Consell de Ministres malgrat no tenir el suport dels sindicats. Montilla s'ha mostrat partidari de "una veritable reforma del sistema de relacions laborals. Vagi per endavant que aplaudeixo les darreres decisions preses pel Consell de Ministres, divendres passat, i que no estic parlant d’abaratir l’acomiadament. I menys en un moment de crisi en que cal protegir especialment els més desfavorits".

"Però si hem de transitar cap a un model productiu de més valor afegit, haurem de convenir tots plegats que, amb el sistema de relacions laborals actual, més pensat per gestionar la força de treball que no pas el coneixement, no ens en sortirem". Montilla també s'ha mostrat partidari, en aquest sentit, d'"una reforma consensuada del sistema educatiu" i "del mercat de l’habitatge en el moment actual", entre d'altres.

El president ha alertat contra "l’esgotament del model productiu sobre el que s’havia fonamentat el “miracle espanyol” (i també el “miracle català”) dels darrers quinze anys", ha advertit que "aquest model s’ha acabat" i ha assegurat que "a diferència del que va succeir als 90, d’aquesta crisi no en sortirem gràcies a un nou boom de la construcció residencial.

Tanmateix, ha expressat la seva convicció que "d’aquesta crisi, com de les anteriors, ens en sortirem. N’estic convençut", però que "no hi ha receptes màgiques per sortir-ne" i que "la millor fórmula d’actuar per sortir col·lectivament reforçats d’aquesta crisi és realisme, fermesa i esperit de sacrifici".

Montilla s'ha referit, en concret, de la necessitat d'actuar "parlant clar, com hem fet fins ara", "admetre que no existeixen solucions locals, sinó globals" i que cal "parlar dels sacrificis que tots haurem de fer per superar aquest període".

El Govern s'ha marcat, en aquest sentit, diferents objectius: "Pal·liar la situació dels col·lectius més vulnerables", "atenuar les restriccions de liquiditat del sistema financer català", "dinamitzar el mercat de treball i ajudar a les persones en situació d’atur", "contrarestar el descens de l’activitat del sector de la construcció i immobiliari" i "aplicar mesures de simplificació administrativa".

Text íntegre de la conferència

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 josepxicot, barcelona, 11/03/2009 - 22:21

En Montilla el que vol es deslligarse dels
seus alliats i acaparar els vots del centre
de les classes mitjanes,ja que el cost es
massa car i no el porta a la majoria que
necessitaria per governar amb comoditat.
Compta CiU i peperos,es un gat vell.

#18 luis, barcelona, 11/03/2009 - 18:47


El president recomana "realisme, fermesa i esperit de sacrifici" contra la crisi
LLEGUIR AIXÓ NO OS FÁ CAURE DE CUL?

#17 Kropotkin, Vic, 11/03/2009 - 17:10

Realmente brillante este hombre. No se para que hacemos que nuestros hijos estudien. Se puede llegar muy lejos sin estudios... Lo importante es ser útil al regimen. Lastima que no hable idiomas, lo podriamos haber colocado de presidente de la UE...

#16 Carles, Sant Just, 11/03/2009 - 15:27

No he vist un tio amb tanta caradura com aquest MONTILLA.Defensor de lo público pero rico acomodado.Aneu a veure la torre que té al meu poble.Pq no publiqueu els sous que guanyen ell i la seva dona a l'ajuntament de St. Just i la diputació. Mana collons

#15 José, barcelona, 11/03/2009 - 15:22

Sr. Montilla, es hora que aplique su recepta: comience a pagar los salarios de sus funcionarios en función de la productividad y el suyo también. Seguro que ahorraríamos dinero.