Publicitat
Economia · 27 de Gener de 2014. 08:48h.

Les obres pendents de Rajoy

La crisi ha deixat en suspens infraestructures com l’autovia orbital B-40, la variant de Vallirana i el desdoblament dels túnels de Vallvidrera, entre d'altres

Les obres pendents de Rajoy

Cartell de l’autovia orbital B-40

El Ministeri de Foment, a causa de la crisi i la retallada de Pressupostos, ha deixat en suspens de concreció d’actuacions com l’autovia orbital B-40, la variant de Vallirana, el desdoblament dels túnels de Vallvidrera, els nous túnels d’Horta (viari i ferroviari) o l’eix de la Conreria.

La Cambra de Comerç, en un comunicat, considera que "no es tracta simplement d’un problema de paralització d’obres, sinó que també s’ha desatès la redacció de nous projectes per a tenir-los a punt en el moment adient i explorar la seva execució per via pressupostària o activant mecanismes de col·laboració publicoprivada".

L'entitat exposa que, a causa aquesta manca d'inversió, "comencen a ser cada vegada més freqüents els episodis puntuals de congestió als accessos viaris de Barcelona, molts cops sense cap causa específica aparent".

També adverteix que en el cas dels nous accessos viaris al Port de Barcelona, l’execució dels quals acaba de ser licitada pel Ministeri de Foment, "es corre el risc que l’endarreriment acumulat faci coincidir inoportunament les obres amb un cicle de creixement del trànsit que multipliqui els efectes de la seva afectació a la circulació".

La Cambra, en aquest sentit, reclama "una planificació acurada de les diferents fases d’aquesta obra, que garanteixi tant el compliment dels terminis més curts possibles com la generació de les mínimes i imprescindibles molèsties als usuaris".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 iñigo, bilbao, 27/01/2014 - 20:11

Todas estas infraestructuras deben hacerse y se tendrán que hacer. ¡Por supuesto que sí!

#5 Oink, BCN, 27/01/2014 - 16:29

Lo de Vallirana no te nom

#3 alfons maristany, BCN, 27/01/2014 - 12:56

si la B40 no existe es por ICV que siempre se ha negado
No digamos tonterias
Los tuneles de Horta tampoco los quieren
Los ecologistas no quieren y punto

#3.1 hector, bcn, 27/01/2014 - 13:41

Claro y como tienen mayoria absoluta los de ICV supongo que por eso paralizan las obras no? me da que desde el tripartito poco pintan estos a la hora de tomar decisiones a no ser que quieran pacatr algo con mayoria sobradisima. Asi que tampoco mientas majete.

#2 joan, BCN, España, 27/01/2014 - 11:13

Si la B40 no se ha terminado ha sido por la multitud de alegaciones que la Generalitat y los grupos ecologistas han presentado para entorpecer el proyecto. Así de claro.

#1 joan, barcelona, 27/01/2014 - 10:06

L'Ajuntament de Tarragona ha presentat denuncia devant els jutjats contra Generalitat per no pagar el fons de Cooperació. Madrid no paga, la Generalitat no paga, la linia 9 aturada en gran part, la sanitat catalana per terra. Entre en Rajoy, en Mas i Junqueres estem ben posats, vaya tropa!!!

#1.1 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 27/01/2014 - 11:03

la diferencia es que si fossim independents la generalitat tindria un pressupost equivalent al 166,67% de l'actual i podria pagar-ho tot, mentres que l'estat no pot pagar ni tan sols expoliant als catalans, valencians i mallorquins...

#1.2 hector, bcn, 27/01/2014 - 13:43

Es que ojala el estat (españa) pagues tot el que ha de pagar a cat ( re de nou, simplement el que deu i llestos, i no en forma de FLA si no en forma de que te els teus diners que et dec de tots els anys i llestos) llavors joan podries parlar de Cat, mentres els diners ja sas on paren